Video: Al-Qassam uvlači izraelska vozila u Khan Younisu u zasjedu i zasipa vatrom

242

Brigade Al-Qassam, vojno krilo Hamasa, objavile su snimke borbi koje su njihovi borci vodili protiv izraelskih okupatorskih snaga u Khan Younisu, na jugu Pojasa Gaze.

Prema onome što je rekao jedan od boraca na početku videosnimka, borci Al-Qassama pripremili su dobro isplaniranu zasjedu na putu kojim se kreću tenkovi izraelskih okupatora.

Na snimku se vidi kako jedan od boraca otpora postavlja eksplozivnu napravu na ulici, koja je kasnije eksplodirala kada je izraelski tenk prelazio preko nje, što je dovelo do potpunog uništenja vozila.

Uništena kolona

Zatim se pojavljuje borac otpora koji gađa drugi tenk granatom Yassin-105 iz kuće, a onda i borac koji gađa još jedan tenk s krova kuće.

Unutar jedne uske ulice, palestinski borac otpora je digao u zrak izraelski buldožer koji se kretao nekoliko metara dalje, a uništena su još dva tenka na različitim mjestima.

Al-Qassam je objavio i snimke posljedica uništenja kolone izraelskih vozila, za koju kažu da su je gađali, a može se vidjeti i borac otpora koji drži u rukama ostatke nakon napada.

IZVOR: AL JAZEERA