Odgovor na: Reis Kavazović uputio čestitku kardinalu Puljiću

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Reis Kavazović uputio čestitku kardinalu Puljiću Odgovor na: Reis Kavazović uputio čestitku kardinalu Puljiću

#28428

Anonimno

Ja koliko znam IbnulKajjim je rekao da onaj koji čestita mušricima njihov mušrički praznik, takav je upao u veliki haram UKOLIKO SE SAČUVAO KUFRA, a nije sigurno da se istog sačuvao po njemu, iz same rečenice se da zaključiti.

I ako ostavimo po strani činjenicu da Isa alejhiselam nije rođen 25 decembra (što će potvrditi čak i kršćanski teolozi) već je to već od ranije poznat paganski praznik, npr. rimljani su prije kršćanstva slavili taj datum kao rođenje “boga sunca”,
opet se ne može na ovako lukav način igrati pojmovima – čestitati kvazi rođenje Isa alejhiselam kršćanima, a jasno je da su oni sebi postavili Isaa za božanstvo i Isa alejhiselam će ih se odreći na Sudnjem danu.
Pa tako čestitai “rođenje poslanika” na dan kada oni slave “rođenje boga” auzubillah nimalo ne umanjuje katastrofu u koju sebe insan dovede kada im to čestita..

Novo na naslovnoj