Reply To: Nusret Imamovic – Savjet zenama

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Nusret Imamovic – Savjet zenama Reply To: Nusret Imamovic – Savjet zenama

#15761
AvatarAnonimno
Neaktivan

Kao što Šejh Imamović kaže: „Nek našim venama teče iman… pomozite svojim muževima…” Mnoge žene, a pogotovo djevojke današnjice imaju iskrivljen sistem vrijednosti. Tome doprinose i mediji i okolina, a roditelji valjda ne primijete na vrijeme ili „nemaju vremena“ da se pozabave svojom djecom u trci za opstankom ili parama, ili ih djeca ne poštuju da bi se povodila za onim što roditelji kažu, ali kako god, stvar je u roditeljima.
Tako danas vidimo mlade djevojke ne samo s cirkonima u ustima koje šejh Imamović spominje već i kojekakvim tetovažama i drugim vrstama „ukrasa“ koji su haram jer mijenjaju izgled a koji su uz to štetni za zdravlje. Bolje bi ovim djevojkama i ženama bilo da razmisle malo i da udijele sadaku ili da vrijeme potrošeno u takve stvari zamijene učenjem Kur'ana.
Kaže se da je Abdullah ibn Mesud r.a. rekao: „Nek se spusti kletva od Allaha na žene koje prave tetovaže i na one koje dozvole da im se to čini, na one koje čupaju svoje obrve i one koje turpijaju zube radi uljepšavanja i s ciljem izmjene onog što im je Allah podario.” (al-Bukhaari, al-Libaas, 5587; Muslim, al-Libaas, 5538).

Najnoviji članci

Šijitske snage zauzele najveći distrikt u Idlibu (Foto)

0
Snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada su, uz podršku zračnih snaga Rusije, zauzele Maarat al-Numan, najveći distrikt u Idlibu, javlja Anadolu Agency (AA). Assadove...

Pratite nas na Facebooku

5,576LikesLikes