Reply To: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

#9330
Anonimno
Neaktivan

Hodza1 post=3798 wrote:

Ipak za razliku od tebe ja tekfirim bosanske hodze koji pozivaju na glasanje i idu sami na glasanje (ovde izuzimam samo one koji teoretski smatraju da je onaj ko glasa opravdan nekakvom shubhom, a tekfirim one koji kazu ljudima otvoreno da izadju i glasaju, i ovde im razlike), i tekfirim i one glsasace koji izadju da daju glas nekoj partiji (makar nosili i brade), eto a sada reci sta hoces za mene ne zanima me.

Ovdje ne spustas tekfir samo na pojedinca nego cak i na cijele skupine, sto dalje znaci da si zakljucak izveo nakon sto si ustanovio da su se otklonile prepreke i ispunili uslovi za ciljane grupe. Zato nam navedi sada koje su to prepreke i uslovi koje si razmatrao i istrazivao da li postoje kod grupa na koje si spustio tekfir i na koji nacin su te iste prepreke otklonjene i uslovi ispunjeni? Ocekujemo lijepo objasnjenjene a ne uopstene citate uleme.
Hehe ispada da spustam tekfir na skupine muslimana.
Jeste spustam tekfir na skupine glasaca u bosni, jer u skupinama idu da daju podrsku nevjerstvu, a za iznosenje dokaza cu ti drugom prilikom udovoljiti, jer trenutno nisam u mogucnosti.

Jos nesto, procitaj malo bolje taj ajet koji si u potpisu stavio.

Sigurno da si spustio tekfir na skupine kad cak navodis i one sa bradom a pod njima valjda ciljas na one koji imaju murdzijske stavove po pitanju glasanja i tehakuma. Ja i dalje cekam da navedes jasno i da objasnis lijepo koje si prepreke razmatrao i zatim koji uslovi su ispunjeni i koje prepreke su otklonjene i na koji nacin je to postignuto, s obzirom da si spustio tekfir sa opsteg propisa na tekfir pojedinca a u tvom slucaju na grupe.