Reply To: Obavljanje namaza za imamom koji glasa na izborima

#9371
Anonimno
Neaktivan

Hodza1 post=3837 wrote: Bismillah
Ponovo sam citao ono sto smo pisali ne bi lih shvatio svoje greske.
Polazim od samog odgovora Andola Zajku. Prva greska koja je bila kod Andolovog odgovora je ta sto ispada da je osnova kod glasaca da su muslimani. Odavde zelim da krenemo da razlazemo meselu i da vidimo sta je osnova kod ove mesele.
Prvo svaka stranka u bosni je zasnovana na kufru, to jest svaka stranka koja izlazi na izbore ima svoj plan i program, a ima li ijedna stranka u bosni sa programom da ako dodje na vlast da ce se boriti da se samo Allah obozava, ili svaka stranka ucestvuje u propisivanju zakona oprecnog serijatu. Druga stvar posto televizija, net predizborna kampanja, tako da nema glasaca koji nije upoznat sa onim sto propagiraju stranke.
Iz ovoga se uzima osnova da su glasaci kafiri opcenito, a za pojedinacno se otklanjaju prepreke, i drugi dokaz da je osnova kod glasaca kufr, je taj sto postoje prepreke tekfira kod pojedinca, jer da nije tako ne bi bilo prepreka.
Dalje hodze koji glasaju u Bosni i pozivaju na glasanje, vecinom ih tekfirim bez tog djela jer onaj ko poznaje stanje njihovo zna ih dobro, ovde ne mislim da sve hodze tekfirim vec vecinu, a one hodze koji glasaju u bosni ne opravdavam iz razloga sto nema stranka u bosni koja se poziva islam, a sto se tice glasaca, nas menhedz je da se ne tekfire glasaci bez izuzetka, razlog sto tekfirim glasace u bosni je taj sto mislim da vecina tih ljudi i prije glasanja nije se mogla smatrati muslimanima, a drugi razlog dawa je tu vise od 15 godina, zar nisu mogli da se zainteresuju d pitaju ili cemo ih staviti u ehlu fetra, sto bi smijesno bilo. A one sa bradama u bosni tekfiri zato sto ako su bil teoretski u shubhama po pitanju glasanja, cim su na djelo sproveli smatram da su u kufr upali i nisu opravdani, a izgovor da ne dodje na vlast losija stranka je pobijen time sto moraju da veruju da Allah daje vlast kome hoce, a to govori da oni ne veruju u to. Ovim sam se kratko izjasnio jer sam jos u bolnici, i uslovi mi nisu najpovoljniji za pisanje, ali cete inshaAllah dobiti detaljan odgovor na ovo od mene.

Ja bih te u ime Allaha zamolio, brate Hodza1, da jasno i decidno odgovoriš na pitanja koja sam ti postavio, kao i brat Allahov_rob. To je vrlo bitno za našu dalju diskusiju.

Ja ću da ti olakšam i da ovjde ponovo postavim pitanja, da ne bi tražio (možda ću neko još dodati):

1. Kakav je propis učenjaka koji dozvoljavaju glasanje za nevjerničkog kandidata pod nekom od šubhi navedenih u ranijim postovima.
2. Kakav je propis o onome ko ne tekfiri učenjake koji su dozvolili glasanje opisano u pitanju 1?

Nadam se da ovog puta nećeš zaobići moje pitanje i da nećeš odgovoriti dvosmisleno.
Allah ti podario ono što je najbolje za tebe!