Reply To: Odg: Biblijske Zablude

#6469
Anonimno
Neaktivan

Najveći problem u Bibliji je vjerovatno samo jedna persona i to Savle od Tarsusa, odnosno “sveti Pavle” kako ga nazivaju kršćani.

Sami kršćani su složni da je Savle, Allahov neprijatelj, bio najveći progonitelj sljedbenika Isaa AS, isporučivao ih je Rimljanima za novce.

A onda, kaže Biblija, dok je jednom tako putovao da bi isporučio turu sljedbenika Isaa AS (muslimana) ukazao mu se Isa AS i rekao “Savle ne čini to nego idi i širi kršćanstvo” i onda je Savle postao Pavle i počeo da širi svoju verziju kršćanstva.

Kršćani ne mogu da shvate da oni ne slijede Isaa AS nego Savla, Božijeg neprijatelja.

Taj insan je poništio sve što se ranije govori u Bibliji, poništio je objave Isaa AS i Musaa AS, a sve to lijepo piše u Bibliji – problem je što kršćani slijepo slijede svoje vođe na putu u vatru.

Najočitiji primjer ovoga je recimo zabrana svinjetine.

U Bibliji u Starom zavjetu je na dva mjesta zabranjena svinjetina, i to u zakonima za koji sljedbenici Biblije kažu da su objavljeni Musau AS.

A svinja, iako ima papak, i to papak razdvojen, ne preživa – za vas je nečista. Njihova mesa nemojte jesti niti se njihove strvine doticati – za vas su one nečiste.Levitski zakonik 11:7-8

A svinja, premda ima papke razdvojene, ne preživa: neka je za vas nečista. Njezina mesa nemojte jesti niti se njezina strva doticati.
Ponovljeni zakonik 14:8

Kada ovo pokažeš kršćanima oni će ti reći da oni slijede Isaa AS i Novi zavjet.
Pa ako nađeš u tom Novom zavjetu šta Isa AS kaže o ovome, i to u baš u poglavlju koje su nazvali “Isus o Starom zavjetu”:
Nemojte misliti da sam došao ukinuti Zakon i Proroke! Ne dođoh da ih ukinem nego da ih ostvarim. Jer zaista, kažem vam, dok postoji nebo i zemlja, ni jedna jota, ni jedna kovrčica slova iz Zakona sigurno neće nestati a da se ne ostvari. Stoga, ko god prekrši i jednu od ovih i najmanjih zapovjedi i nauči druge da tako rade, bit će najmanji u kraljevstvu nebeskom;Matej, 5:17-19

Znači nema nikakve zabune da su svi Božiji poslanici neka je mir i blagoslov na njih sve, rekli da je svinjetina zabranjena.

A onda dolazi Savle, Allah ga kaznio kako je i zaslužio, i govori negdje u Novom zavjetu da ga je Bog uzdigao sebi i postavio mu trpezu na kojoj je bila svinjetina i on je rekao “Gospodaru, ne mogu to jesti, to je meni nečisto” i onda mu je po njegovoj priči Bog rekao “Nemoj govoriti da je nečisto ono što sam Ja očistio”; neka je čist i uzvišen Gospodar od ovoga šta mu je ovaj smutljivac i šejtanov drug pripisao.

Evo ovo je jedan očit i jasan primjer a ima ih iznimno mnogo, znači samo kad se uzme ova sad Biblija koju oni imaju mogu da vide da je ovaj otpadnik sve promjenio i da oni slijede njega u vatru a daleko su od slijeđenja Isaa AS.

Još jedan očit primjer, kao što često zna reći Khalid Yasin, Allah ga nagradio; – Gdje u Bibliji piše da je Isa AS rekao “ja sam Bog”? Apsolutno nigdje, piše da se molio Bogu i da je padao na sedždu Bogu; nikad nikome nije rekao da se njemu moli i njemu klanja.
Sve je to kasnije u novom zavjetu napisao, naravno, Savle prokletnik.

Ima Biblija, ne znam jel prevedena na naš jezik, koja se zove “Crvena Biblija”. Zove se tako jer je sve što je Isa AS rekao u njoj obojeno crvenom bojom, a sve ostalo je normalnom bojom. Kada bi insan uzeo tu Bibliju i čitao samo to što je Isa AS govorio uvidio bi da kršćanstvo nema nikakve veze sa tim.