Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno glasati za muftiju!?

Nova naslovna forums ISLAM Islamsko vjerovanje – akida Da li je dozvoljeno glasati za muftiju!? Reply To: Odg: Da li je dozvoljeno glasati za muftiju!?

#8432
AvatarAnonimno
Neaktivan

Ebu Nakib post=2816 wrote: Esselamu Alejkum

Alejkum selam.

Halali mi brate rate iz ovog teksta je ocito da ti je cilj da oblatis muftiju Zukorlica, Islamsku zajednicu, Zijada Ljakica te glasanja
na izborima

Cilj mi je bio da oblatim glasanje na izborima, a oni koji su ga dozvolili su svakako pogrešili. Neki su se čak našli u blatu.
Ako si pažljivo pročitao moj tekst vidio si citat da prema aktima IZ-a nije dozvoljeno imamu da bude politički angažiran. Prema tome, Muftija je taj koji je svojim postupkom oblatio IZ, a ne ja.

iako sam navodis da su i šejhovi Bin Baz i Usejmin dozvolili glasanje za islamističkog kandidata a sve u svrhu zaštite islama i muslimana na tom prostoru.

Šejhovi su dozvolili glasanje za islamističkog kandidata u PARLAMENTU, a ne za kandidata za TAGUTA, što je svakako predsjednik jedne nevjerničke zemlje. Muftija je se kandidovao za mjesto TAGUTA, predsjednika države, u što ne sumnja musliman da je zabranjeno. Ako je dozvoljeno postati TAGUT “radi koristi za muslimane” onda ne postoji djelo koje nije dozvoljeno zarad koristi po muslimane, zar ne!?

Dalje, poznato je da je stav Usejmina da je glasanje za islamističkog kandidata OBAVEZA, a neispunjavanje obaveze je grijeh.

Zasto onda ne glasati za muftiju Zukorlica (ne kazem da je imao neke sanse) pa zar mislite da Zukorlic muslimanima misli zlo za razliku od ostalih kandidata.

Kontradiktoran si, Ebu Nakibe! Kakva je korist u glasanju za kandidatom koji ne može ostvariti svoj cilj. Konkretno, dođe neki i kaže: Hej, muslimani, glasajte za mene, jer ako postanem tagut, uradiću kakvo dobro za vas, ali ja NEMA ŠANSE da postanem tagut!”

Zar nije smiješno glasati za čovjeka ako se unaprijed zna da isti ne može postati ono za šta se kandiduje?

Sta je bolje po muslimane i Islam ??

Bolje je da se pokore Allahu i da traže svoja prava Šerijatom dozvoljenim metodama.

Brate zar nije isto, odnosno u cemu je razlika ako je Allah zabranio svaki vid samoubistva (pa i bombaški) a učenjaci ga dozvolili?

Možeš li nam dati šerijatsku definiciju samoubistva za koju se veže propis samoubice.

I molim te odgovori mi koga bi prije podrzao (iako je ocito) Nekog bombasa koji se raznese u srbiji i pobije nekoliko nevjernika ili covjeka koji zeli da i muslimani imaju pravo glasa u sredini u kojoj zive i da Islam opstane na pojedinim prostorima?

Sama tvoja definicija pitanja razotkriva skrivenu nameru u tebi koja baš i nije čestita. Ne bih podržao ni jednog ni drugog. Niti jedan niti drugi neće donijeti dobro muslimanima, s tim što prvi udara na dunjaluk muslimana, dok drugi na vjeru, pa je samim tim opasniji.

Allah je svakom covijeku dao razum tako da nema potrebe za slijepim slijeđenjem pojedini učenjaka jer se mi nalazino u drugačijoj situaciji.

Da, zato mi ne slijedimo slijepo fetve učenjaka koji dozvoljavaju glasanje na parlamentarnim demokratskim izborima, jer u tim fetvama nismo našli dokaze koji ih potkrijepljuju.

Za kraj, reci mi Ebu Nakibe, da li je kufr davanje glasa osobi koja je tagut, ako nam je prije izbora ista osoba obećala nešto dunjaluka za muslimane.

Najnoviji članci

Habbab ibn el-Erett – učitelj muslimana i strpljivi mudžahid

0
NJEGOVO IME I PORIJEKLO Njegovo ime je Habbab, sin je El-Erettov, a on Džendelov, a on Sa'dov, a on Hazimov, a on Ka'bov, a on...
Kur'an, muslimanka

Biranje životne saputnice

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes