Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide? Reply To: Odg: Da li se opravdava džehlom (neznanjem) u pitanjima akide?

#13829
Avatar
Anonimno

Bismillah

Na ovu temu sam sam veoma dugo trazio da bih nasao odgovor. Zaista sam razocaran sa postovima pojedinaca koji nisu ustrazili ovu temu malo “dublje” jer se radi o jednoj veoma ozbiljnoj stvari.

Potom za svakoga koji iole razumije Engleski jezik, preporucujem da procitaju fetwu sa islamqa.com na sljedecem linku oko toga da li se osoba moze pravdati neznanjem u akidi i fikhu.

LINK: http://islamqa.com/en/ref/104412/excuse

Ako ko ima vremena da prevede ono najbitnije, a ako ne onda cu ja inshAllah nastojati ako se rasprava nastavi da prevedem fetvu. Uglavnom iz fetwe se da vidjeti da ucenjaci pravdaju osobe zbog neznanja oko pitanja u akidi i fikhu. A Allah zna najbolje.

Najnoviji članci

Šta je uspostavljanje dokaza nad osobom koja čini djelo nevjerstva? Ko...

0
Pitanje: Šta je uspostavljanje dokaza. Ko ga uspostavlja? Molimo vas da nam ove detaljnije pojasnite. Odgovor: Mesela uspostavljanja dokaza, ko ga uspostavlja, način njegova uspostavljanja...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes