Reply To: Odg: Ihvanijsko-murdžijski lav pisao predsjedniku Izraela

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Ihvanijsko-murdžijski lav pisao predsjedniku Izraela Reply To: Odg: Ihvanijsko-murdžijski lav pisao predsjedniku Izraela

#10923
AvatarAnonimno
Neaktivan

Dzamba post=5624 wrote: Esselamu Alejkum

Ja ne mislim da su stvari koje Mursi radi – pismo predsjedniku Izraela ili sastanak sa zvanicnicima SAD – strane islamu. Postoji prica koja se desila tokom vremena ashaba. Veliki ashaba Abdurrahman ibn Auf je napravio sporazum sa velikim neprijateljem islama po imenu Umayyah ibn Khalaf (koji je mucio mujezina Bilal ibn Rabaha). Abdurrahman ibn Auf je obecao Umayyah ibn Khalafu da ce cuvati njegova imanja na islamskim teritorijama (dar Islam) a ovaj je obecao da ce cuvati ibn Aufova imanja na ne-islamskim teritorijama (dar al-harb). Ovo objasnjava da je u redu u islamu praviti sporazume sa nemuslimanima i biti lojalan njima.

We alejkum selam,

Mi nismo očekivali da će pripadnici sekte murdžija, čija je sveta misija branjenje taguta i raznoraznih diktatora, ostati skrštenih ruku i da neće braniti Mursija. Ovo ne znači da si ti murdžija, ali stavovi koje ti iznosiš su “argumenti” koje murdžije koriste u branjenju diktatora i Allahovih neprijatelja među vladarima u muslimanskim zemljama. Pa ako murdžije brane jednog Mubaraka, zašto ne bi i jednog Mursija?

Ja ne mislim da su stvari koje Mursi radi – pismo predsjedniku Izraela ili sastanak sa zvanicnicima SAD – strane islamu. Postoji prica koja se desila tokom vremena ashaba.

Pismo predsjedniku nevjerničke zemlje i primanje delegacije nevjerničke zemlje se ne kosi sa Šerijatom, međutim, slanje pisma ZAHVALNOSTI vladaru koji je OKUPIRAO SVETU zemlju je po konsenzusu zabranjeno. Samo maloumnik ili sljedbenik strasti i sekte može sumnjati u ovo. Mursi je napisao:

“Jedva čekam da uložimo svoje najbolje napore da vratimo bliskoistočni mirovni proces nazad u pravi kolosijek kako bi postigli sigurnost i stabilnost za sve narode u regionu, uključujući narod Izraela“, poručio je Mursi .

Ova izjava nije ništa drugo do kapitulacija i sramota, jer “mudžahid” Mursi, koji je obećavao oslobođenje Palestine, u ovoj izjavi PRIZNAJE državu “Izrael”, što je haram, jer je to priznavanje okupacije, i pritom se Mursi zalaže za sigurnost i stabilnost za židove. Zar ovo nije sramotno, pogotovo ako se zna da su ihvanijama puna usta Palestine i njenog oslobađanja.

“S dubokom zahvalnošću sam primio vaše čestitke povodom svetog mjeseca ramazana”, napisao je Mursi.

Da li se ovim riječima treba obraćati okupatorima koji i dan danas ubijaju muslimane na SVETOJ ZEMLJI? Gdje je tu ponos i čast!?

Pošto navodiš primjer Abdurrahmana ibn Aufa, braneći Mursija, možeš li nam navesti jedan jedini primjer iz historije ashaba, ili, evo, da ti olakšam, iz historije muslimana, da je jedan muslimanski vladar poslao pismo ZAHVALNOSTI okupatorskom vladaru koji ubija muslimane???

Umjesto toga, historija muslimana je prepuna primjera koji govore suprotno. Halifa El-Mu'tesim je podigao vojsku zbog samo JEDNE muslimanke koju je jedan Bizantinac samo udario, a ne i ubio (detaljnije: http://www.putvjernika.com/Islam-i-dawa/vladar-koji-je-podigao-vojsku-zbog-casti-jedne-muslimanke.html)

Dok danas, murdžijsko-ihvanijski “lav” šalje pismo zahvalnosti židovskom vladaru koji je jedan od najgorih ljudi na svijetu, a isti taj vladar i dan danas ubija muslimane.

Pa gdje je tu čast, o sljedbenici prljave sekte murdžija!? Zar nije bolje da, umjesto što branite tagute i raznorazne demokrate, odbranite islam i muslimane! Jadna li je vaša akida, sram vas bilo!

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes