Reply To: Odg: Iranski ambasador kod Cerića

#9192
Anonimno
Neaktivan

Andol post=3622 wrote: [quote quote=carskaVojska post=3618]Ooooo i te kako. Zivjeti se mora u dnu gusterove rupe sa svim sirkovima i kufrovima koji su nam nametnuti a koje mi, vidi divnog iznenadjenja, ni ne znamo da ih cinimo… Svaki dan, svaki od nas cini i sirk i kufr i zulum.

Kao na primjer koji širkovi i kufrovi? Baš bih volio da čujem.

Posto si ti jedini postavio ovo pitanje, red je i da ti odgovorim. Ovo ostalo je sve trla baba lan…

No kako god. Otvori svoj novcanik i pogledaj sta imas unutra? Imas nesto sto se direktno suprostavlja Allahovom naredjenju koje se cetiri puta ponavlja u Kur'anu: “Ve la tebhase-n-nase esjaehum” – ne umanjujte vrijednost ljudskog imetka. Svaki put kada platis hljeb koji jedes sa tim novcem, umanjujes neciji imetak i direktno krsis Allahov zakon. Al haj sto ga krsis, nije u tome sirk. To je kamata, i to je veliki grijeh. Problem sa koristenjen takvog oblika novca je isti kao i problem sa glasanjem na demokratskim izborima. I jedno i drugo podrzavaju sistem koji se bazira na sirku i kufru. Plus, svaki put kad kupis nesto platis onih 17% poreza koji podrzavaju sekularnu drzavu, plus sto dio tog novca ode za vojsku koja ide u Afganistan, znamo vec protiv koga.

Na cemu se bazira sekularna drzava? Onaj ko se razumije u ekonomiju zna da se bazira na bankarskom sistemu. Sve ostalo je talasika. Parlament, vlada, administrativni sistem… Sve je to sporedno. Pravi igraci su velike kompanije i bankarski sektor, a cije novce mi koristimo? Naravno, njihove. Da li je ovaj bankarski sistem sirk i kufr? Ooooo i te kako.

Svaki put kad odes u prodavnicu da nesto kupis… Zamisli se i zabrini i trazi oprosta od Allaha. On je oduvijek bio Milostivi i Samilosni, pa ce se mozda i smilovati nad nama zbog nasih fulova i neznanja. Mi se prepiremo i tekfirimo oko izlaska na demokratske izbore a oni se desavaju svake cetiri godine i uopste nisu toliko bitni. Drzava u danasnjem vaktu i nije neka narocita sila. Pogledaj samo Apple i njihovu zaradu. Njihov prihod, veci od prihoda Svedske. Apple je veci od Svedske a samim tim i od pola drzava svijeta.

Sirk i kufr su svuda oko nas. Najlakse ih je zanemariti i omalovaziti. Meni zaista nije cilj braniti Cerica, jer imam preceg posla. Meni je cilj ukazati na apsurd gdje kod njega pronalazimo isto ono sto i mi radimo svakodnevno. Samo pogledaj u svoj novcanik i procitaj koju knjigu iz ekonomije, pa ces tek onda vidjeti sta je sirk i kufr. Imas mali sirk, veliki sirk pa onda imas moneratni bankarski sistem.

Sta li ce Allah uraditi sa nama kada nas spuste u mezar…