Reply To: Odg: Iranski ambasador kod Cerića

#9770
Anonimno
Neaktivan

bosanski_musliman post=4338 wrote: E moj neuki čovječe,ovo je direktno pitanje za tebe “Allahov robe”,od kad ti lično klanjaš ?,jesi li ikad bio u strukturama IZ BiH?,da li je tvoj otac klanjo,jel on bio član IZ BiH,ili je prije 30,40,50 godina ovdje bio šerijat?IZ BiH je naš temelj,ima grešaka u akidi,IZ BiH se mora reformisat,a nesmije se na ovaj način kako ti misliš pljuvat na nju.Jesil ikad pričo sa reisom?Posjeti malo stranicu rijaset.ba,pa ces vidjet kako se covjek zauzima za vas,a ovakvi pojedinci poput tebe ga pljuju !evo ti zvanican stav !

Sta znace ova pitanja… : ) Da nisam slucajno u tagutskoj-policijskoj stanici pa moram da dajem odgovore na pitanja licnog karaktera.

IZ je za tebe temelj, za mene nije. Za mene je temelj Kur'an i Sunnet. Dok navodis s jedne strane fetvu od Enesa Ljevakovica, s druge strane zaboravljas ili svjesno presucujes sta se sve desavalo u proteklim godinama po pitanju odnosa IZ i brace. Zaboravljas da kljucarosi i dan danas ne daju braci da borave u mesdzidima (dzamijama) kako bi ucili Kur'an, drzali predavanja i sl. i ovo je generalno pravilo iako ima ponegdje pokoji izuzetak. Zaboravljas ili svjesno presucujes sta su IZ-ovci radili sejhu Barcicu, rahimehullah i braci koja su bila redovna na njegovim dersovima. O tim desavanjamima tada imaju i video zapisi, pa listaj malo internet pa ces ih naci. Sve ovo je globalna slika, a kad bi pricao malo vise sa bracom imali bi ti ispricati prica i prica kakve su sve neugodnosti dozivljavali od strane IZ-ovaca

Dalje zaboravljas ili svjesno presucujes da je IZ pokrovitelj novotarskih okupljanja na dovistima, odrzavanja turbeta, kao i omogucavanja da se na fakultetima propagira siizam (za ovo vidi ko im predaje akaid na FIN-u, (Resid Hafizovic, dokazani sija maskiran u ruho bosanske tradicije)). Zaboravaljas ili pak svjesno presucujes tolerantan odnos IZ-a prema derviskim redovima a kad ih se i upita onda daju diplomatske odgovore a poznato je da sufije imaju jak uticaj u redovima IZ-ovaca pa cak i pod pokroviteljstvom IZ-a odrzava se tradicionalni sufijski novotarski zikr npr. u Blagaju kod Mostara. Da ne govorim o tekijama koje slobodno funkcionisu sirom BiH, gdje se odrzavaju novotarski zikrovi. Uz sve ovo ako tebi nije poznato da su maturidije novotari u akidi, i da nisu ehli sunnet vel dzemat, onda je krajnje vrijeme da uzmes ispravnu literaturu u sake i pocnes sa citanjem i izucavanjem.

Da… umalo da zaboravim. Kazes IZ se mora reformisati. Hahaha… ovo mora da je neki vic. Bilo je “mudraca” koji su se naklonili IZ-u, uz pricu braci da ce oni iznutra da reformisu IZ… I znas sta je bilo ? Reformisala IZ njih : )) Brade se skratise na milimetarsko-centimetarske a kod nekih je i zilet imao posla, pa domalo podjose osude brace koja ostadose cvrsta na putu Kur'ana i sunneta, da su previse tvrdi, da cijepaju dzemat muslimana i vrhovnog autoriteta Cerica napadaju (onoga sto otvoreno kaze na skupu da je Amerika nas prijatelj).