Reply To: Odg: Kako je špijun Suljo Bahtić ohalalio špijuniranje za tagute

#6753
Anonimno
Neaktivan

AK47 je napisao:

Allah najbolje zna, možda su ovdje i u pravu.
Muslimani su pokorni vođi kakav god da je, sve dok je musliman. Kad počini djelo kufra muslimani se ustaju protiv njega, ne mirnim demonstracijama već zna se kako.

Ja sam na stavu da su mirne demonstracije jedan od načina izražavanja nezadovoljstva određenim potezima vladajućih struktura.
Mislim govor da se vladar ukoliko zapadne u nešto što se suprotstavlja islamskim propisima savjetuje pisanim putem u današnje vrijeme mislim čovjek mora stvarno živjeti u “oblacima” da povjeruje da će to dati neki rezultat

Habibi nemaju svi muslimanski narodi dovoljno snage i oružja da pokrenu džihad protiv tirana koji ima piju krv zar ne? Primjer Tunisa i Egipta govore o snazi narodnog izlaska na ulice i traženja svojih prava kroz demonstracije….
Moje lično mišljenje je da su narodne demonstracije bez obzira što su posuđene od kafira izuzetno efektivno oružje protiv nepravednih vladara koji ne primaju savjete a okruženi “poniženim” učenjacima koji im šerijatski opravdavaju njihova nedjela a obične muslimanske masa plaše “obavezom pokornosti vođi muslimana sve dok on učini djelo kufra!

Znači muslimanski vladari koji nisu počinili kufr ( hipotetički rečeno ) ali čine zulum nad svojim podanicima, prolijevaju muslimansku krv, rasipaju muslimanska bogatsva dok običan narod nema šta za jesti su uredu i pokornost njima je obaveza a narod treba da saburi i trpe da ne bi prekršili pravilo “pokornosti vođi muslimana sve dok on učini djelo kufra“Eh u ovakvoj situaciji su mirne demonstracije odlično rješenje kako da se izrazi nezadovoljstvo određenom nepravdom…