Reply To: Odg: neuzubillah Kome dati sadekatu-l-fitr?Reis Cerić donio fetvu: Samo blokovi IZ-ce su ispravan način !

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Kome dati sadekatu-l-fitr?Reis Cerić donio fetvu: Samo blokovi IZ-ce su ispravan način! Reply To: Odg: neuzubillah Kome dati sadekatu-l-fitr?Reis Cerić donio fetvu: Samo blokovi IZ-ce su ispravan način !

#10820
AdminAdmin
Keymaster

Čitam IB forum o istoj temi (pomenutoj Cerićevoj fetvi) i ne mogu se načuditi koliko ljudi i tamo osuđuje Cerića i ovu fetvu.

Čini se da su Cerića napustile i ihvanije, ostao je još samo murdžijski bastion, na koji Cerić uvijek može računati.

Sve u svemu, polahko izlazi na površinu opako i prljavo lice murdžija: zaštitnika taguta i pokvarenjaka. Sjetimo se da su murdžije branili Gadafija u toku ustanka, Mubaraka također, a i Alija Saleha u Jemenu, a one koji demonstriraju protiv režima nazivali haridžijama i tekfirovcima.

Stoga, danas je i te kako bitno biti “haridžija”, gledano sa aspekta murdžija, jer ako te murdžije, branioci Cerića i raznoraznih taguta, ne nazivaju tekfirovcem, onda s tobom sigurno nešto nije u redu!

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes