Reply To: Odg: neuzubillah Kome dati sadekatu-l-fitr?Reis Cerić donio fetvu: Samo blokovi IZ-ce su ispravan način !

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Kome dati sadekatu-l-fitr?Reis Cerić donio fetvu: Samo blokovi IZ-ce su ispravan način! Reply To: Odg: neuzubillah Kome dati sadekatu-l-fitr?Reis Cerić donio fetvu: Samo blokovi IZ-ce su ispravan način !

#10832
Avatar
Anonimno

zajko post=5529 wrote: Nista ne moze da bude bez Allahove dozvole,a ja se svakako nadam i molim Allaha da sam musliman,i molim Allaha da mi kao takvom dusu uzme.A to sto kazem ako Bog da to nije znak sumnje vec oslonac na Allaha i na Njegovu Volju i Njegovo Odredjene.

Ne smijes i ne mozes sumnjati da si musliman. To na cemu ces preseliti je druga stvar, ali do tada neces govoriti ‘Ja sam musliman, insha Allah’, nego ‘Ja sam musliman’. Ono sto mozes reci u kontekstu sumnje jeste ‘Ja sam mu'min, inshaAllah’ Dakle veci stepen od muslimana. Ali da si musliman i da ti je vjera islam, i ne pomisljas sa dozom sumnje, a kamo li da izgovoris.

Novo na sajtu

Prva razilaženja i novotarije u islamu

Prve novotarije i razilaženja u Islamu desile su se nakon ubistva Osmana, radijellahu anhu. Kada su se Alija i Muavija dogovorili oko primirja te...
islamske teme featured

Zašto džini ulaze u ljude?