Reply To: Odg: Pas NATO-a u Afganistanu pucao na civile

#6764
Anonimno
Gost

Pentagon laze: Svjedoci tvrde da je u pokolju sudjelovalo vise vojnika i da su bili pijani

IAKO američke vlasti tvrde kako je jučerašnji masakr u Afganistanu djelo jednog “poludjelog” vojnika, iskazi svjedoka sugeriraju kako je u pitanju bila nekolicina američkih vojnika, i to pijanih.

Dvadesetogodišnji Jan Agha ostao je te kobne noći bez čitave obitelji. Za Reuters je kazao kako ga je u noći probudila pucnjava. Njegov otac nervozno je pogledao kroz prozor, nakon čega je upucan u vrat i lice.

Smijali su se i bili pijani

Tvrdi kako je nekoliko vojnika upalo u kuću, a on je izvukao živu glavu samo zato što je ostao nepomično ležati na podu praveći se mrtav. “Amerikanci su neko vrijeme ostali u našoj kući. Jako sam se bojao. Majku su mi upucali u lice, bila je neprepoznatljiva. Brat i sestra također su upucani i ubijeni”, kazao je Agha.

Još jedan svjedok potvrdio je takve navode. Aghu Lalu također su probudili pucnjevi u noći. “Virio sam iza zida i neko vrijeme ih promatrao, a onda su počeli pucati po meni. Meci su završili u zidu. Smijali su se i nisu izgledali normalno. Mislim da su bili pijani”, kazao je Lala. Iz Pentagona i dalje tvrde kako je riječ o jednom čovjeku.

Nakon što je ostatak noći proveo skrivajući se u kući, Lala je, kada je pucnjava završila, otišao vidjeti što se dogodilo u susjednim kućama. “Bio je to klasični pokolj. Izrešetana tijela bila su svugdje u sobi. Čini se kako su na njih bačene deke i zavjese koje su potom spaljene”, dodao je Lala za Reuters.

Amerikanci su od danas neprijatelji

Haji Samad nije bio u selu kada se dogodio pokolj, a shvatio je da se nešto loše dogodio kada se vraćao kući i ispred svog doma zatekao gomilu ljudi. “Vidio sam 11 članova svoje obitelji, uključujući djecu i unuke, kako leže mrtvi. Vojnici su na njih prosuli nekakve kemikalije i spalili ih”, kazao je Samad, dodavši kako su Amerikanci za njega od danas neprijatelji.

I zaista, ako je dosad još i bilo prijepora oko toga kakav je opći stav stanovništva i afganistanskih vlasti prema prisutnost Amerikanaca u zemlji, danas je stvar jasna – oni moraju otići. Jučerašnji suludi masakr u kojem je život izgubilo 16 nevinih civila, među kojima je i devetero djece, je kap koja je prelila čašu.

“A što se može, takav je rat”

Bezbroj akcija u kojima su ginuli civili, napadi bespilotnim letjelicama gdje su projektili promašivali metu, nedavno paljenje Kurana u američkoj bazi, a sad i ovaj bezumni pohod, pokazali su kako Amerikanci više ni ne znaju što je njihov cilj u Afganistanu, kao i to da ne vode nikakvog obzira prema kulturi u koju su penetrirali.

Štoviše, svaki “kiks” su pratile vrlo nejasne isprike, zbog kojih su se često nepotrebna stradavanja civila svodila pod egidu slučajnih žrtava, jer eto, “takav je rat”. O lažima, poput ove da je u incidentu sudjelovao samo jedan vojnik ne treba posebno ni govoriti, kao ni o činjenici da će se svim američkim ratnim zločincima suditi u SAD-u. Ako će im se suditi.

Amerikanci su talibanima učinili veliku uslugu

Zbog svega će ponovno u pitanje doći i Strateško partnerstvo između SAD-i u Afganistana, kojim se Amerikancima trebao osigurati utjecaj i vojnopolitičko prisustvo u zemlji čak i nakon službenog povlačenja vojske 2014. godine. Osim toga, odmah su pojačani i pozivi Obami da ostatak vojske iz Afganistana povuče odmah, jer i za njih sad stižu teški dani. Talibani su, naime, već najavili osvetu.

A upravo će ti talibani, protiv čijeg su se utjecaja Amerikanci došli boriti ili barem to navode kao razlog svoje kampanje u Afganistanu, najviše profitirati od ovog pokolja. Ako su Amerikanci upravo postali neprijatelj broj jedan u zemlji, onda je logično da američkom neprijatelju broj jedan popularnost skoči.

Clinton: “I dalje smo posvećeni zaštiti afganistanskog naroda i izgradnji stabilnije i snažnije zemlje”

Istovremeno, u Washingtonu i dalje traje totalno negiranje stvarnosti i prosipanje standardnih floskula. Govoreći u UN-u, Hillary Clinton je naglasila kako je ovaj pokolj pokazao da “su Amerikanci u Afganistanu imali nekoliko teških i kompleksnih tjedana”. Bili su, eto, toliko pod stresom da im je trebao ispušni ventil u obliku ubijanja žena i djece.

“Ovaj strašan incident ne mijenja našu potpunu posvećenost zaštiti afganistanskog naroda i činjenju svega što možemo kako bi pomogli u izgradnji snažnog i stabilnog Afganistana”, kazala je Clinton novinarima.

Nemojte nam više pomagati

“Zar je ovo to što Amerikanci nazivaju pomoći. Oni su zvijeri i nemaju ni trunke humanosti. Talibani su mnogo bolji od njih”, kazao je pak ranije spomenuti Agha Lala, jasno dajući do znanja su Amerikanci u Afganistanu sebi zabili konačan autogol.

Izvor: index.hr/vijesti/clanak/pentagon-laze-svjedoci-tvrde-da-je-u-pokolju–sudjelovalo-vise-vojnika-i-da-su-bili-pijani/603931.aspx