Pas NATO-a u Afganistanu pucao na civile

 • This topic has 18 odgovora, 9 glasova, and was last updated prije 10 years, 3 months by Anonimno. This post has been viewed 3086 times
Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 19)
 • Autor
  Postovi
 • #6724
  Anonimno
  Neaktivan

  U terorističkom činu koji se tokom dana dogio u provinciji Kandahar ranjeno je nekoliko civilia ali niko nije poginuo, saopštio je kapetan Justin Brockhoff.

  On je rekao da se pucnjava nije dogodila unutar baze NATO-a ili vojske SAD, ali nije saopštio više detalja o slučaju, prenio je AP.

  Vojnik je zadržan u bazi, a američki okupatori vode istragu u saradnji sa avganistanskim otpadnicima, rekao je Brokhof. Ranjenim Afganistancima ukazana je pomoć u bolnici NATO-a.

  Teroristički čin se dogodio nekoliko sedmica poslije pogoršanja odnosa između američkih okupatora i avganistanskog stanovništva zbog paljenja Kur'ana i ostalih vjerskih materijala u jednoj američkoj bazi.

  SAD su se izvinile i saopštile da je Kur'an spaljen greškom, ali je u protestima praćenim nasiljem i napadima poginulo oko 30 ljudi, uključujuči šest američkih okupatora.

  Izvor:
  sarajevo-x.com/vijesti/svijet/vojnik-nato-a-u-afganistanu-pucao-na-civile/120311007

  #6729
  Anonimno
  Neaktivan

  5 sati nakon ove vjesti, sarajevo-x objavljuje novu:

  Američki okupator ubio 15 osoba u Afganistanu
  Američki okupator ubio je 15 osoba kada je izašao iz svoje baze i pucao na Afganistance u pokrajini Kandahar, talibanskom uporištu na jugu Afganistana, rekli su u nedjelju mještani.

  Jedanaest Afganistanaca je ubijeno kada je okupator pucao u jednu kuću, a upucao je još pet osoba u drugoj kući, rekla su agenciji AFP dva člana porodice.

  “Napadnuta je moja kuća. Izgubio sam četiri člana porodice”, rekao je Hadži Sajed Đan, dok je Hadži Samad rekao “jedanaest članova moje porodice je ubijeno. Svi su mrtvi”.

  Na ponovljena pitanja AFP-a, Isaf, NATO-ove oružane snage u Afganistanu, kojem je najvjerovatnije pripadao ubica, odbijao je sve komentare, čak i na pitanja afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova.

  Ahmad Đawed Fajsal, glasnogovornik guvernera pokrajine Kandahar, izjavio je AFP-u da je “više od osam” osoba ubijeno, broj žrtava, ubijenih ili ozlijeđenih se računa između “deset i šesnaest”.

  U nedjelju oko 03.00 sata “jedan vojnik je izašao iz baze i počeo pucati. Vratio se u svoj ured i stavljen je u pritvor”, rekao je jedan zapadni zvaničnik.

  “Jedan američki vojnik (okupator) je stavljen u pritvor u nedjelju, a povezan je s incidentom (terorističkim činom) u kojem su žrtve civili”, naveo je Isaf u saopćenju, u kojem je napisao “da duboko žale zbog incidenta”.

  sarajevo-x.com/vijesti/svijet/americki-vojnik-ubio-15-osoba-u-afganistanu/120311038

  Allah ih ponizio.

  #6730
  Anonimno
  Neaktivan

  Afganistanski genocid se nastavlja: Američki teroristi krvoločno ubili više od 50 civila

  Takozvani američki čuvari mira u provicniji Kandahar su još jednom pokazali svoju žeđ za krvlju nevinih afganistanskih civila.

  Prema izjveštajima koji stižu iz tog područja, američki okupatori podržani od strane svojih marioneta su napustili svoju bazu po noći (početkom 11.03.2012) i izvršili upade u kuće lokalnih stanovnika, koji se nalaze u blizini njihove baze u selu Balambi oblasti Pandžvai.

  Svjedoci sa mjesta događaja govore da su tokom upada američki vojnici i njihove marionete izbliza pucali na civile u kućama i do sada je pronađeno 50 tijela mještana među kojima je 11 članova porodice Muhameda Vazira, uključujući i njega samog. Nevini civili su zasuti paljbom sa stotinama metaka i hladnokrvno su ubijeni.

  Stanovnici sela govore da se ovaj genocidni čin, kojeg su počinili Amerikanci i njihovi ANA plaćenici, odigrao sinoć oko ponoći, dodajući da desetine civila je potražilo sklonište u sigurnim kućama kako bi se zaštitili od ovog horora. Veliki broj tijela još nije pronađen, što povećava potencijalni broj žrtava.

  U ovoj noćnoj operaciji, barbarski američki teroristi su također zapalili brojne kuće obićnih stanovnika. Neke novinske agencije navode da Amerikanci govore da su žrtve nastale usljed zračnih napada, međutim stanovnici sela kategorično odbacuju takve tvrdnje i pozivaju svakoga da istraži slučaj žrtava koji su upucani ili su ubijeni od strane ručnih bombi koje su bile ubačene u njihove kuće. Većina žrtava su žene i djeca, lokalni stanovnici sela.

  Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

  Dodatak PV: Ovaj događaj ujedno otkriva pokvarenu prirodu svjetskih i bosansko-hercegovačkih medija koje barbarski teroristički čin skupne američkih terorista i njihovih marioneta svjesno umanjuju i prikazuju javnosti kao izolovani čin nekog “poludjelog” američkog vojnika. Ovo je još jedan u nizu dokaza koliko su “objektivni” šejtanski mediji koji na svojim portalima šire razvrat, nepravdu, laži i ostale gnusobe. S druge strane, ako se dogodi da neki islamski praktičar bilo gdje u svijetu počini neko nedopustivo djelo, onda isti ti mediji bezobrazno pripisuju takav čin svim islamskim praktičarima, podižući medijsku hajku prema sljedbenicima islama.

  http://www.putvjernika.com/Teror-monitor/afganistanski-genocid-se-nastavlja-americki-teroristi-krvolocno-ubili-vise-od-50-civila.html

  #6732
  Anonimno
  Neaktivan

  Evo čitam Al-Džeziru, afganistanski murted i tagut Karzai “oštro osudio” zločin i pozvao svoje američke gospodare na izvinjenje.
  Od onog američkog teroriste koji je ubio nedužnu djecu (sami kafiri izvijestili da je ubijeno 9 djece) gori je samo Karzai! Allah ga što prije skinuo sa vratova muslimana! Amin!

  Samo me čudi što niko od medija nije ovog teroristu nazvao teroristom.
  Da je kojim slučajem neko od muslimana, greškom upucao nekog američkog vojnika, on bi istog momenta postao terorista, ali kada Amerikanac iz čista mira uđe u kuće civila i pobije devetero djece, onda je to “incident”.

  Ali kako su Amerikanci uspjeli da naprave ovakvu medijsku klimu? Pa jednostavno: prvo je ulema taguta nazvala muslimane teroristima, potom su ih sulje bahtići nazvali teroristima, a onda su i drugi muslimani nazvali muslimane teroristima, tako da je na kraju cionističkim medijima ostalo samo da potvrde konstataciju “kompetentnih islamskih intelektualaca”.

  A Allah će svima njima presuditi!

  #6764
  Anonimno
  Gost

  Pentagon laze: Svjedoci tvrde da je u pokolju sudjelovalo vise vojnika i da su bili pijani

  IAKO američke vlasti tvrde kako je jučerašnji masakr u Afganistanu djelo jednog “poludjelog” vojnika, iskazi svjedoka sugeriraju kako je u pitanju bila nekolicina američkih vojnika, i to pijanih.

  Dvadesetogodišnji Jan Agha ostao je te kobne noći bez čitave obitelji. Za Reuters je kazao kako ga je u noći probudila pucnjava. Njegov otac nervozno je pogledao kroz prozor, nakon čega je upucan u vrat i lice.

  Smijali su se i bili pijani

  Tvrdi kako je nekoliko vojnika upalo u kuću, a on je izvukao živu glavu samo zato što je ostao nepomično ležati na podu praveći se mrtav. “Amerikanci su neko vrijeme ostali u našoj kući. Jako sam se bojao. Majku su mi upucali u lice, bila je neprepoznatljiva. Brat i sestra također su upucani i ubijeni”, kazao je Agha.

  Još jedan svjedok potvrdio je takve navode. Aghu Lalu također su probudili pucnjevi u noći. “Virio sam iza zida i neko vrijeme ih promatrao, a onda su počeli pucati po meni. Meci su završili u zidu. Smijali su se i nisu izgledali normalno. Mislim da su bili pijani”, kazao je Lala. Iz Pentagona i dalje tvrde kako je riječ o jednom čovjeku.

  Nakon što je ostatak noći proveo skrivajući se u kući, Lala je, kada je pucnjava završila, otišao vidjeti što se dogodilo u susjednim kućama. “Bio je to klasični pokolj. Izrešetana tijela bila su svugdje u sobi. Čini se kako su na njih bačene deke i zavjese koje su potom spaljene”, dodao je Lala za Reuters.

  Amerikanci su od danas neprijatelji

  Haji Samad nije bio u selu kada se dogodio pokolj, a shvatio je da se nešto loše dogodio kada se vraćao kući i ispred svog doma zatekao gomilu ljudi. “Vidio sam 11 članova svoje obitelji, uključujući djecu i unuke, kako leže mrtvi. Vojnici su na njih prosuli nekakve kemikalije i spalili ih”, kazao je Samad, dodavši kako su Amerikanci za njega od danas neprijatelji.

  I zaista, ako je dosad još i bilo prijepora oko toga kakav je opći stav stanovništva i afganistanskih vlasti prema prisutnost Amerikanaca u zemlji, danas je stvar jasna – oni moraju otići. Jučerašnji suludi masakr u kojem je život izgubilo 16 nevinih civila, među kojima je i devetero djece, je kap koja je prelila čašu.

  “A što se može, takav je rat”

  Bezbroj akcija u kojima su ginuli civili, napadi bespilotnim letjelicama gdje su projektili promašivali metu, nedavno paljenje Kurana u američkoj bazi, a sad i ovaj bezumni pohod, pokazali su kako Amerikanci više ni ne znaju što je njihov cilj u Afganistanu, kao i to da ne vode nikakvog obzira prema kulturi u koju su penetrirali.

  Štoviše, svaki “kiks” su pratile vrlo nejasne isprike, zbog kojih su se često nepotrebna stradavanja civila svodila pod egidu slučajnih žrtava, jer eto, “takav je rat”. O lažima, poput ove da je u incidentu sudjelovao samo jedan vojnik ne treba posebno ni govoriti, kao ni o činjenici da će se svim američkim ratnim zločincima suditi u SAD-u. Ako će im se suditi.

  Amerikanci su talibanima učinili veliku uslugu

  Zbog svega će ponovno u pitanje doći i Strateško partnerstvo između SAD-i u Afganistana, kojim se Amerikancima trebao osigurati utjecaj i vojnopolitičko prisustvo u zemlji čak i nakon službenog povlačenja vojske 2014. godine. Osim toga, odmah su pojačani i pozivi Obami da ostatak vojske iz Afganistana povuče odmah, jer i za njih sad stižu teški dani. Talibani su, naime, već najavili osvetu.

  A upravo će ti talibani, protiv čijeg su se utjecaja Amerikanci došli boriti ili barem to navode kao razlog svoje kampanje u Afganistanu, najviše profitirati od ovog pokolja. Ako su Amerikanci upravo postali neprijatelj broj jedan u zemlji, onda je logično da američkom neprijatelju broj jedan popularnost skoči.

  Clinton: “I dalje smo posvećeni zaštiti afganistanskog naroda i izgradnji stabilnije i snažnije zemlje”

  Istovremeno, u Washingtonu i dalje traje totalno negiranje stvarnosti i prosipanje standardnih floskula. Govoreći u UN-u, Hillary Clinton je naglasila kako je ovaj pokolj pokazao da “su Amerikanci u Afganistanu imali nekoliko teških i kompleksnih tjedana”. Bili su, eto, toliko pod stresom da im je trebao ispušni ventil u obliku ubijanja žena i djece.

  “Ovaj strašan incident ne mijenja našu potpunu posvećenost zaštiti afganistanskog naroda i činjenju svega što možemo kako bi pomogli u izgradnji snažnog i stabilnog Afganistana”, kazala je Clinton novinarima.

  Nemojte nam više pomagati

  “Zar je ovo to što Amerikanci nazivaju pomoći. Oni su zvijeri i nemaju ni trunke humanosti. Talibani su mnogo bolji od njih”, kazao je pak ranije spomenuti Agha Lala, jasno dajući do znanja su Amerikanci u Afganistanu sebi zabili konačan autogol.

  Izvor: index.hr/vijesti/clanak/pentagon-laze-svjedoci-tvrde-da-je-u-pokolju–sudjelovalo-vise-vojnika-i-da-su-bili-pijani/603931.aspx

  #6765
  Anonimno
  Neaktivan

  Mislim da je sve namjesteno. Poslat je od svojh nadleznih kao odgovor za ubistva americkih terorista od strane talibana zbog paljenja Qur'ana.
  Sad je navodno mahnit, vratice ga nazad u chemeriku. Mediji ce ga malo eto reda radi pokrivati. Za dvije tri godine nece mu se znati trag. Kao i svim pojedincima koji su ubijali muslimane. Na kraju krajeva niko niti kriv niti duzan.
  Chicha micha gotova prica. A vi avganistanci i muslimani diljem svijeta (pogotovo u bosni) ostanite u suzama i sa glupim izrazima lica pitajuci se zasto i kako se ovo nama moglo dogoditi. Po hiljaditi put.
  {liveleak}c36_1331566060{/liveleak}
  Ps. interesantno kako marionetska vojska (murtedi) kako u Iraqu tako i u Avganistanu, u novim uniformama izgledaju neotesano i neprofesionalno. Ko zadnji glupani. Molim Allaha da sacuva ostatak ummeta od ovakvog ponizenja.
  {liveleak}64b_1331021573{/liveleak}

  #6782
  Anonimno
  Neaktivan

  Molim Allaha da bude milostiv prema dusama nevinih ljudi koji su stradali u ovom kukavickom napadu!
  Pocinitelja ce stici zasluzena kazna na ovom i onom svjetu.

  #6785
  Anonimno
  Neaktivan

  Eselamu Alejkum we rahmetullah we berekatuhu

  Neka se Allah dz. s. smiluje ovim nedužnim ljudima i podari im lijepi džennet.

  “Zbog toga smo Mi propisali sinovima Israilovim: ako neko ubije nekoga koji nije ubio nikoga,
  ili onoga koji na Zemlji nered ne čini – kao da je sve ljude poubijao; a ako neko bude uzrok
  da se nečiji život sačuva – kao da je svim ljudima život sačuvao. Naši poslanici su im jasne
  dokaze donosili, ali su mnogi od njih, i poslije toga, na Zemlji sve granice zla prelazili.”
  (Al-Ma'ida, 32).

  Nevini muslimani ginu širom svijeta pa čak i od ruku muslimana samo zato što se nađu u pogrešno vrijeme na pogrešno mjestu.
  Čitam neki dan o bombaškom napadu na đenazi, kome su ti ljudi krivi.

  Ja lično ne vidim neke razlike između čovjeka koji je ovo napravio i nekog bombaša samoubojice.
  Uglavnom muslimani stradaju.
  Halalite mi ako se ne slažete sa mnom ali ja tako gledam na te stvari.

  A svi koji ovakvo nešto urade neka ih stigne Allahova kazna.

  #6789
  Anonimno
  Neaktivan

  Alejkum selam!

  Slazem se da niko nema pravo praviti razliku izmedju nevinih muslimana koji su poginuli na bilo koji nacin.
  Ali nisam bas za povlacenje nekih paralela na koje ti aludiras.
  Ovaj cin ce i Americi nanijeti veliku stetu, odnosno vec je nanio. Ali mi muslimani nismo kao nevjernici niti nam Allah dozvoljava da se ponasamo kao oni i da koristimo metode koje oni koriste. Vjerujem da tvoje namjere nisu bile lose, a Allah najbolje zna.

  #6795
  Anonimno
  Gost

  Halim post=963 wrote:
  Nevini muslimani ginu širom svijeta pa čak i od ruku muslimana samo zato što se nađu u pogrešno vrijeme na pogrešno mjestu.
  Čitam neki dan o bombaškom napadu na đenazi, kome su ti ljudi krivi.

  1. Ko je prenio vijest o tom bombaskom napadu?
  2. Jesu li mudžahidi preuzeli odgovornost za napad, pa si već osudio da su “muslimani ubili muslimane”?
  3. Ko su ubijeni? Kom plemenu su pripadali? Zašto su ubijeni?
  4. Kakav je propis ubijanja ljudi jednog mjesta kada svi oni vode rat protiv muslimana?

  Tek nakon što odgovoriš na ova pitanje, mogu preći dalje.

  #6817
  Anonimno
  Neaktivan

  Allahu podari dzennet ovim nevinim ljudima i svim drugim nevinim zrtvama

  #6829
  Anonimno
  Neaktivan

  “kazao je Samad, dodavši kako su Amerikanci za njega od danas neprijatelji.
  A shtaje ovaj i ovaki insani mislio do sada?
  Dokle god svaki musliman ne ponese :zastava1: i nebude mu smrt bismillahi draza nego kafirima zivot ovo ce se deshavati.

  #6936
  Anonimno
  Neaktivan

  1. Ko je prenio vijest o tom bombaskom napadu?
  2. Jesu li mudžahidi preuzeli odgovornost za napad, pa si već osudio da su “muslimani ubili muslimane”?
  3. Ko su ubijeni? Kom plemenu su pripadali? Zašto su ubijeni?
  4. Kakav je propis ubijanja ljudi jednog mjesta kada svi oni vode rat protiv muslimana?

  Tek nakon što odgovoriš na ova pitanje, mogu preći dalje.

  Evo Brate pa prosudi sam

  Najmanje 15 ljudi ubijeno je nakon što je bomba eksplodirala na sahrani u sjeverozapadnom pakistanskom gradu Peshawaru, kazali su lokalni policijski dužnosnici.
  Eksplozija se dogodila u Badaber području, na kraju grada, koji je pokrajinski glavni grad Khyber Pakhtunkhwa, izjavio je agenciji AFP viši policijski službenik Kalam Khan.
  Eksplozija se dogodila nakon što su ožalošćeni molili za preminulu ženu.
  “To je bio samoubilački napad, utvrdili smo glavu i noge od bombaša”, rekao je on.
  Imtiaz Altaf, šef policije za Peshawar, potvrdio je da početna istraga pokazuje da je riječ o samoubilačkom napadu, te da je u eksploziji korišteno osam kilograma eksploziva.
  Petero u teškom stanju
  Abid Rehman, policajac, rekao je da je napadač čini imao pristup u unutrašnjost kuće gdje se održavala molitva.
  Najmanje 37 ljudi ranjeno je u napadu.

  Rahim Jan, liječnik u bolnici Lady Reading, gdje su ozlijeđeni hospitalizirani, kazao je da je najmanje petero povrijeđenih “u teškom stanju”.
  Rehman je za Associated Press izjavio da je eksplozija izgleda ciljala Khushdila Khana, potpredsjednika pokrajinske skupštine, koji je bio kritičan prema oružanim antidržavnih skupinama u
  prošlosti.
  Khan, koji pripada sekularnoj Awami nacionalnoj stranci (ANP), pobjegao je neozlijeđen, izjavio je policijski službenik.
  Mjesto eksplozije je puno ljudskih udova i staza krvi, kazali su svjedoci.

  “Podigli smo lijes i krenuli prema groblju nakon molitve kada se čula velika eksplozija “, rekao je Saddam Hussain, 21. “Tu su dijelovi tijela i mrlje od krvi. Ljudi su plakali za pomoć.

  Peshawar, grad sa oko 2,5 miliona ljudi, dugo je bio na prvoj liniji nasilja između pakistanske države i borcima u savezu sa organizacijom Tehreek-e-Talibana Pakistana (TTP).
  “Nije bilo liječnika, niti hitne pomoći. Ljudi koji su došli na pogreb stavljali su žrtve u svoje automobile i vozili ih u bolnicu. Ja sam stavio jednog ranjenika u automobil koji je išao ka bolnici”, rekao je Hussain agenciji AFP.
  “Uništeni smo”, kazao je Zahir Khan (32), plačući dok je ležao u bolničkom krevetu. Njegov stariji brat je poginuo u napadu.

  “Nikad nisam znao da ću izgubiti brata zauvijek.”

  Peshawar, grad sa oko 2,5 miliona ljudi, dugo je bio na prvoj liniji nasilja između pakistanske države i borcima u savezu sa organizacijom Tehreek-e-Talibana Pakistana (TTP).
  ‘Borba za opstanak zemlje’
  Awami Nacionalna stranka kontrolira pokrajinsku vladu, a njeni čelnici su nekoliko puta u prošlosti bili meta TTP, kao osveta za podršku stranke za vojne operacije protiv njih.
  Khan je izrazio je odlučnost stranke da nastavi borbu. “To je borba za opstanak zemlje”, rekao je on.

  “Kako uopće može napad na pogreb biti islamski na bilo koji način?”, kazao je Asfanyar Wali Khan, voditelj stranke ANP, novinarima u Islamabadu nakon napada.

  “Ja bih rekao da ti ljudi nisu sljedbenici Islama”, dodao je. “Ja ih čak ne smatram ni ljudima.”

  http://www.cafe.ba/vijesti/58481_Smrtonosni-napad-tokom-sahrane-u-Pakistanu.html#_

  #6944
  Anonimno
  Neaktivan

  Islam nalaze da se postivaju umrli i njihove dzenaze, a u prilog tome je i dogadjaj iz zivota Poslanika, s.a.w.s.

  Poslanik, s.a.w.s. je ustao kada je pored njega prolazila dženaza/pogrebna povorka. Kada mu je rečeno da je umrli Jevrej, te da možda i nije trebao ustati kada je prolazila pored njega, on je, Muhamed a. s., rekao: “Zar nije riječ o ljudskom biću?”

  Ako je meta napada bio neki od zvanicnika, onda se to moglo izvesti i prije ili poslije dzenaze. No ja svejedno ne vidim razloga da se o tome raspravlja na ovoj temi, jer mislim da se ide off topic.

  #6945
  Anonimno
  Gost

  Halim post=1124 wrote:

  Evo Brate pa prosudi sam

  Najmanje 15 ljudi ubijeno je nakon što je bomba eksplodirala na sahrani u sjeverozapadnom pakistanskom gradu Peshawaru, kazali su lokalni policijski dužnosnici.

  Lokalni policijski dužnosnici su otpadnici od Allahove vjere, jer vode rat protiv mudžahida koji žele uspostavu Šerijata. A opšte je poznata stvar u Allahovom Šerijatu da se kafiru ne vjeruje, sve dok vijest ne potvrdi najmanje jedan povjerljiv musliman.
  Čitava vijest koju si prenio je sa šerijatskog aspekta nevažeća i batil.

  Međutim, hajde da pretpostavimo da je vijest tačna, i da su eksploziju izazvali “islamski teroristi”, i da je nisu podmetnuli agenti tajnih službi kako bi ocrnili mudžahide, što se jako često događalo u Iraku i Pakistanu.
  U ovom slučaju treba vidjeti ko je ubijen? Poznato je da je čitavo pleme ubijenih na strani pakistanske ahmedijske vlade (a za ahmedije čak i sufije kažu da su kafiri) i da su zajedno sa vladinim vojnicima i policajcima uključeni u borbi protiv Šerijata. U tom slučaju, kada je čitav narod protiv islama i kada taj narodu učestvuje u borbi protiv islama, onda je propis naoružanog isti kao i propis nenaoružanog. Znam da se zapanjen, ali je to istina.

  Poslanik sallallahu alejhi we sellem je naredio ubijanje svih židovskih muškaraca u Medini nakon židovske izdaje u Bitci na Hendeku. Nisu svi židovi potpisali tajni sporazum o izdaji, već su njihovi velikani, a propis je zahvatio sve: svi punoljetni muškarci židovi u Medini su ubijeni, a žene i djeca odvedeni u roblje! Ovo je Allahov propis o neprijateljima Allahove vjere. To što su ovakve propise pomutili razni magistri i doktori tzv. islamskih nauka, to je duga i bolna priča o kakavicama i sljedbenicima strasti.

  Garonja post=1124 wrote: Poslanik, s.a.w.s. je ustao kada je pored njega prolazila dženaza/pogrebna povorka. Kada mu je rečeno da je umrli Jevrej, te da možda i nije trebao ustati kada je prolazila pored njega, on je, Muhamed a. s., rekao: “Zar nije riječ o ljudskom biću?”

  Poznato je da je Poslanik naredio protjerivanje židova i kršćana sa Arabijskog poluotoka, a veliki broj židova je ubijen od strane Poslanika još u medini.
  De nam reci, garonja, ocjenu hadisa i ko ga bilježi i gdje?

  Naravno, da me neko pogrešno ne shvati, propise koje sam naveo gore važe za one koji se bore protiv islama i muslimana, a ne za svakog mirnog nevjernika koji s ene bori protiv muslimana.

Pregledavate 15 postova - 1 do 15 (od ukupno 19)
 • Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.

Najnoviji članci

FA: Šta će se desiti ako Putin upotrijebi nuklearno oružje u...

0
Opasnost bi bila najveća ako bi se rat odlučno okrenuo u korist Ukrajine, jer bi se tada Rusi mogli odlučiti na strašni rizik upotrebe taktičkog nuklearnog oružja kako bi izbjegli poraz.
Ramazan

Vrline posta ljeti

Pratite nas na Facebooku

5,458LikesLikes