Reply To: Odg: Pitanje drzanja Harema u Islamu

#6046
Anonimno
Neaktivan

Posto sam odgovorio Muameru na nacin na koji sam odgovorio, da pojedinci ne pomisle da sam tu samo da prigovaram bez dokaza, malo cu se osvrnuti na tekst Muamerov zbog posjetilaca.

Kao prvo u Islamu je dozvoljeno ozeniti 4 zena, i vise od toga nije dozvoljeno, ima mnogo predaja za vrijeme Poslanika ako bi neko imao vise od 4 zena, prihvatanjem Islama bi zadrzao samo 4 a ostale bi otpustio.
I u prijasnjem vremenu su postojali robovi, pa je poznato da su muslimani posjedovali robinja, sto je u Islamu dozvoljeno, ali neprijatelji Islama zele da pomesaju izmedju robinja i zakonskih (zakonski mislim na zakon serijat, a ne na laicke zakone) zena, pa iznose lazi na muslimane kako su imali vise od 4 zena.

Druga stvar wikipedija ne moze da bude dokaz istini, jer je poiznato da te informacije kafiri pisu, a jasna stvar je da kafiri zele na svaki naciin da se bore protiv Islama, pa i jedan od vidova njihove borbe je sto izmisljaju lazi na Islam i muslimane.

A sto se tice kralja Saudijske” Arabije, nije to nikakav dokaz da muslimani imaju vise od 4 zena, jer je opste poznata stvar da “Saudija” ne sudi serijatom, i kralj koji tom drzavom vlada je tagut.

A i do mene je dosla informacija da porodica Al Saud do dan danas poseduju robove koje nasledjuju od davnina.
Jos da napomenem kako rob postaje robom, prvo da bude od roditelja robova, i drugo da bude zarobljen u ratu.