Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim Reply To: Odg: Pogledajmo kako munafici iskrivljavaju Allahove ajete i predaje ashaba i tabiina koji su bili muslim

#12437
AvatarAnonimno
Neaktivan

Allahov_robe da li su isti onaj koji poziva sa minbere (dakle donekle je upoznat sa serijatom) i oni to jest masa koju poziva i koja se odaziva tim izborima??

Ja sam naucio da ne tekfirim mase ili grupe koji se odazivaju glasanju opcenito. Sta cemo sa onim koji sa minbere svjesno poziva u ono sto je u suprotnosti sa sherijatom bez da mu neko pred ocima drzi zenu ili djecu pod nozem??

Da li mi sad moramo cekati ili moliti Shejha Nusreta da licno ode do Cerica i Zukorlica kako bi ih poducio i opomenuo pa ako oni nastave da ih mi tek tada mozemo ili smijemo protekfiriti?

Citam izraze “uvijeti, uslovi, odklanjanje prepreka i subhe” a ne vidim primjere tih. Nekako ite izraze mogu osjetiti po pitanju glasaca koji su vecinom dzahili. Sto se tice tzv. muslimana politicara i pogotovo onih koji sa minbere pozivaju u to…ne mogu da spojim sa jednim od tih izraza.

Bojim se ta rijeci: kufr, tekfir, mushrik, demokratija ne ostanu samo na papiru a kad ih treba primjeniti u praksu onda se drzimo neke mudrolije.

Allah te pomogao.

Najnoviji članci

Kako odgojiti pokornu djecu?

0
Pitanje: Disciplinovanje i odgoj moje djece mi teško ide, veoma često me srdžba obuzme i istučem ih. Možete li mi dati odgovarajući savjet, inšaAllah? Odgovor:...

Pratite nas na Facebooku

5,582LikesLikes