Reply To: Odg: Pomagač tirana protiv muslimana…da Allah sačuva!

#6011
Anonimno
Neaktivan

Ovdje treba napomenuti jednu bolnu činjenicu: Poziv na džihadu Siriji ne ugrožava američke interese, pa se učenjaci manje više ne ustručavaju dati fetve.
Međutim, u Iraku je bilo bar dva puta veće krvoproliće nego sada u Siriji, ali i pored toga, poziv na džihad u Iraku nije došao od strane većine učenjaka. Zapravo mnogi su pozvali u nacionalistički “džihad” protiv mudžahida.
Razlog je jednostavan: džihad u Iraku se vodio protiv Amerike, a Amerika je gospodar režima u okviru kojih djeluju mnogi učenjaci.

Još jedan bolni primjer: Jusuf Kardavi, potpisnik gorepostavljene fetve, poziva na pristup Sirijskoj oslobodilačkoj armiji, a protiv diktatora Asada, međutim, isti Kardavi je dao podršku Ramzanu Kadirovu, čečenskom murtedu i Putinovom lovačkom psu, a kritikovao mudžahide, baš kao što je prije 2001. godine kritikovao talibane i u jesen 2001. uoči američkog napada na Afganistan izdao fetvu kojom muslimanima Amerike dozvoljava učešće u američkoj vojsci koja napada Afganistan! DAnas, Muslimansko bratstvo čiji je Kardavi duhovni lider, otvoreno podržava murtede širom muslimanskog svijeta u borbi protiv mudžahida. Irak i Somalija su samo jedan od primjera. Muslimansko bratstvo je pozvalo Somalijce u pokornost murtedu Ahmedu Šerifu, američkom marioneti i ekstremnom sufiji.

Neki postupci nekih nazovi učenjaka mi se zaista gade. Žalim islamski ummet koji je iskušan njima. Kardavi se prije revolucji u Libiji grlio sa Gadafijem, da bi kada su muslimani počeli ginuti pozvao na njegovo smaknuće, povećavajući sebi popularnost medju naivnim muslimanskim masama. Kako kada je propisivanje zakona oprečnih Šerijatu veći zločin od ubijanja muslimana? A svi su jako dobro znali za Gadaijevu Zelenu knjigu u kojoj se nalaze zakoni oprečni Šerijatu.

A onda dođu oduševljeni naivni muslimani i mašu fetvama nekakvih “heroja-učenjaka” koji su u stvari ranije izdavali fetve kojima su ohlaljivalji ubijanje muslimana i borbu protiv mudžahida, a džihad smatrali terorizmom.

Da nas Allah sačuva zablude i uputi na istinski put vjernika.