Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza Reply To: Odg: Prisilno slijetanje putničkog aviona zbog namaza

#14045
AvatarAnonimno
Neaktivan

Muamer2 post=8934 wrote: [attachment=259]49_upoznavanje_rodbinske_lozepng..png[/attachment]

Ispričao nam je Ahmed b. Muhammed; kaže: Ispričao nam je Abdullahi b. Mubarek, prenijevši od Abdul-Melika b. Isaa es-Sekafija, on od Jezida, stićenika Munbeisa, on od Ebu Hurejrea, a on od Vjerovjesnika, sallallahu ‘alehji ve sellem, da je kazao: “Upoznajte svoje porijeklo, time ćete učvrstiti rodbinske veze, jer, zaista rodbinske veze donose ljubav u porodici, bogatstvo u imetku i produžuju život.” .
Bilježi ga i Ahmed b. Hanbel u Musnedu i Hakim u Mustedreku. Hakim ga smatra vjerodostojnim hadisom.

U ovom hadisu poslanik s.a.w.s jasno ukazuje zbog cega treba upoznati svoje porijeklo, hvala Allahu svaki Allahov rob zna svoju rodbinu, svoje pretke i svaki Allahov rob se trudi da odrzava rodbinske veze sto je i svrha upoznavanja porijekla a ne da bi (kao gomila bosnjaka) dicio i uzdizao svoju naciju, niti da bi se pisao samo kao bosnjak.

Sto se tice murdzizma ocigledno si fulio i to mnogo. Jedna od najjasnijih karakteristika danasnjih murdzija je podrzavanje i sluzenje tagutima (prije svega demonkratskim politicarima). Pa bi se stoga prije reklo da su murdzije oni koji prihvataju nacionalisticke ideologije od taguta i umijesto u Islam takvi pozivaju u sluzenje tagutima i kafirima (a pogotovu gomila tzv efendije koji na hutbama umijesto da pozivaju u Kuran i sunnet oni pozivaju u bosnjastvo i traze ujedinjenje na bosnjastvu).

Uostalom ponovicu ti dokaze iz Kurana:

“Allah vas je odavno muslimanima nazvao, i u ovom Kur'anu, da bi Poslanik bio svjedok protiv vas, i da biste vi bili svjedoci protiv ostalih ljudi. Zato, molitvu obavljajte i zekat dajite i u Allaha se pouzdajte; On je Gospodar vaš, i to kakav Gospodar i kakav zaštitnik!“ (Hadždž ,78.)

“A ko govori ljepše od onoga koji poziva Allahu, koji dobra djela čini i koji govori: ‘Ja sam, doista,MUSLIMAN!'”(Fuslat 33)

A ako glave okrenete – pa, ja od vas nikakvu nagradu ne trazim, mene ce Allah nagraditi, meni je naredjeno da budem MUSLIMAN.” (Junus 73)

Neprihvatljivo je i sa razumskog i sa vjerskog aspekta da posljednji narod – ummet koji se pojavio kako bi u dobro pozivao, a od zla odvraćao i u Allaha vjerovao, bude potčinjen i podreðen nekom drugom narodu bez obzira koliko ovaj ugledan bio. Uzvišeni je rekao:
”I tako smo od vas stvorili pravednu zajednicu da budete svjedoci protiv ostalih ljudi, i da Poslanik bude protiv vas svjedok.“ (Bekare, 143.)

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,595LikesLikes