Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13354
AvatarAnonimno
Neaktivan

Koliko je ova rasprava uticala na saffovce najbolje govori zadnji broj njihovog magazina u kome su objavili tekst “Neke kategorije žamijskih ljudi” u kojem stoji:

Kako to obično biva kod muslimana danas, raslojavanja, podjele i nesuglasice kao posljedica udaljavanja od islamskog učenja su zele maha u svakom aspektu života. Ovo su neke grupacije vjernika koje nakon kraće analize možemo uočiti u našem društvu i našim džamijama.

Wannabe mudžahidi

Antidžamijski nastrojeni wannabe mudžahidi su muslimani koji su shvatili da ovo društvo i ove džamije nisu vrijedne njihovog cijenjenog prisustva, pa su se povukli u prirodu jer ih to više asocira na džihad, a i radi se o okolišu koji je prikladniji njihovoj dawi.
Žive skromno od donacija i stočarstva, a samo ponekad im se omakne pokoji izuzetno dobro obučen i talentovan, inšaallah, šehid kojem
dosade koze i ovce pa odluči da napadne američku ambasadu.

Pošto su putne komunikacije sa njihovim naseljima izuzetno oskudne, oni sa vanjskim svijetom komuniciraju uglavnom preko SIPE i OSE
jer ovi imaju odlična terenska vozila. Kad dođe vrijeme za podmiru ili plaćanje računa mrskim tagutima oni se popnu na brdo i iz sveg glasa uzviknu “džihaaaaad” ili otpjevaju kakvu protalibansku sevdalinku i prevoz je već sutradan tu. Doduše nekad ovi iz SIPE zbog lošeg
GSM signala bahnu nenajavljeni, ali i na tome se radi. Imaju i besplatno noćenje u Sarajevu, a sutradan se nakon obavljenih potreba vraćaju kući.

Da ispoljeno licemjerstvo bude još upečatljivije, autor na kraju rezimira:

Ovaj tekst nema namjeru da nekoga vrijeđa ili ismijava jer je svaki vjernik u džamiji vrijedan. Cilj je da se na jedan neobavezan način kaže na neka nepoželjna raslojavanja i pojave u našim džematima…

Ovaj rezime autora teksta nam otkriva o kakvoj se BANDI POKVARENIH LICEMJERA SA TITULAMA radi!!!

Naime sam naslov teksta Wannabe mudzahidi ciji bi bukvalan prevod glasio “Oni koji zele biti mudzahiti” dok svako ko poznaje engleski jezik zna da se ovaj izraz koristi iskljucivo kada se neko zeli ismijati (nazalost neznam dali na nasem postoji slican izraz) znam da se na njemackom kaze Möchtegern mujahidi (za one koji poznaju njemacki). Kaze ovaj pokvarenjak da nema namjeru da nekoga vrijedja ili ismijava, dok se u samom naslovu teksta ismijava, ne zalazeci u sam tekst koji je pun ironije i sarkazma.

Molim Allaha da nam ocisti saffove, da raskrinka licemjere i da istinu pokaze istinom a neistinu pokaze neistinom, da odmori srca muslimana od ovih licemjera i da im da ono sto su zasluzili. Allahumme amin!

Najnoviji članci

Pratite nas na Facebooku

5,600LikesLikes