Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Saff o pokretu Eš-Šebab Reply To: Odg: Saff o pokretu Eš-Šebab

#13067
AvatarAnonimno
Neaktivan

Saffovac post=7933 wrote: Na kraju sam shvatio da ta upornost u branjenju i slijeđenju grupa kao što je Al Kaidini ogranak za Somaliju – Aš Šabab, Al Kaida za jemen i slično, znači da pojedinci među vama smišljeno promoviraju njihovu ideologiju jer su ti pojedinci vjerovatno pripadnici istog džemata. Oni ne brane pravo na tekfir već tekfirski džemat Al Kaide. Ovakve rasprave koristite za promociju takvih ideja i pripadnosti navedenom džematu.
Ja nemam šerijatsko znanje, odnosno nisam šerijatski student, moje znanje je analiza svega i svačega. Svoju analizu sam spreman prezentirati javno i to pod punim imenom i prezimenom i sa nazivom institucije u kojoj radim ali pod uslovom da RPG i ostali podastru pravo ime i prezime. Pa neka javnost presudi ko je u pravu.

Oho-hooo !
Nisi ti nista shvatio smutljivac jedan, nego hoces da napravis scenu na forumu i da plasiras laz da je Put Vjernika povezan sa Al-Kaidom. A to bi dalje dalo materijala i povoda obavjestajnim sluzbama BiH i stranim obavjestajnim slubama da se ozbiljnije pozabave clanovima administracije Put Vjernika.
Zato da te odmah preduhitrimo smutljivac jedan pogani i da kazemo da niti jedan clan administarcije, pa mogu reci cak i niti jedan poznati i aktivni korisnik na forumu nije povezan sa Al-Kaidom. Mi ne znamo niti jednu osobu koja je u Al-Kaidi. Ono sto mi poznajemo je stanje muslimanskog ummeta i vijesti koje prenose provjereni islamski mediji.
Uz sve ovo dosao si smutljivac jedan da raspravljas sa ljudima o islamskim pitanjima a sam priznajes da nemas serijatsko znanje. Tvoja analiza bice da je plod tvog rada u drzavnim-tagutskim sluzbama, ako nije tako onda reci u kojoj instituciji radis.
Mi tvoj uslov ne prihvatamo, i necemo ti reci nasa imena. Mene licno nije briga kako se zoves jer za mene si obicni prljavi smutljivac.

Najnoviji članci

Zabranjeno je tražiti vlast

0
Ebu Musa el-Eš'ari, radijallahu anhu, pripovijeda da je jednom prilikom, zajedno s još dvojicom svojih saplemenika, ušao kod Vjerovjesnika, sallallahu alejhi ve sellem. Jedan...

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes