Reply To: Odg: Sejh Hafiz Dosari-Dajte mi Oruzje!

#13226
AvatarAnonimno
Neaktivan

mirza1 post=8101 wrote:
Kažeš za ahlak. Lično sam pod drugim nickom (jer je prethodnom zabranjeno pisanje bez ikakvog obrazložena i bez ikakvog validnog razloga) dobio nevjerovatne uvrede od strane drugih korisnika tipa: pseto, munafik i da ne nabrajam dalje. To haman ne očekujem od kafira, a kamoli od muslimana i ti mi pričaš o ahlaku. Naravno, pošto čitam često forum, nisam jedini, vidio sam svakakve gadosti u riječima, da ti se život zgadi. I za ovo što pišem Allah mi je svjedok, ne bi valjo gluposti i lagao bez veze. Da, na islambosna forumu, kao i na svakom forumu ima svađa, to je tačno i to je normalno, ali riječnik koji se koristi, tu ste nenadmašni.

Nije poznato da se na ovom forumu neko izvredjao iz cista mira, bez da je unaprijed dobro isprovocirao.
A ako imas dokaz suprotno iznesi, pa da vidimo da li je bilo zasluzeno ili ne, a ako se dokaze da ti je nepravda ucinjena zatrazice se od onoga koji ti je nepravdu ucinio da trazi halal javno.

A ono sto nas cini nosiocima istine i zasto sebe smatramo da smo spasena skupina je dosljednjednost u slijedjenju dokaza.

Nas put je obozavanje samo Allaha bez cinjenja shirka i kufra, i slijedjenje Poslanika sallallahu alejhi we sellem, te zatim slijedjenje ispravnih predhidnika i uleme koja je na istini.
Ukoliko smatras da nismo na istini, ako nam izneses dokaz iz Kur'ana sunneta ili govor ucenjaka a mi radimo suprotno tome slobodno nam iznesi mi cemo uvaziti tvoju kritiku.

I nije istina da se ovde svaki neistomisljenik vrijedja, a najveci dokaz je @saffovac koji je prije nekoliko dana bio na nasem forumu i nazivao nas tekfirovcima a uvredu nije dobio.

Mi nismo oholi kad nam se iznese dokaz iz Allahove vjere da glavu okrecemo, vec se ponizavamo i prihvatamo draga srca sve sto nam dodje od istine.

Najnoviji članci

Sirija: Vođa opozicionog saveza NLF pojasnio trenutna vojna dešavanja na frontu...

0
Kapetan Nadži Mustafa, glasnogovornik i vođa u Nacionalnom frontu za oslobođenje Sirije (NLF), objavio je izvještaj o najnovijim vojnim dešavanjima u regiji Idliba, na sjeverozapadu...

Pratite nas na Facebooku

5,571LikesLikes