Reply To: Odg: Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske??

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Zanimljivosti Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske?? Reply To: Odg: Šejhu Enveru el-Awlakiju CIA "namjestila" Bošnjakinju iz Hrvatske??

#12810
AvatarAnonimno
Neaktivan

crnezastave1 post=7644 wrote:

Naravno, bila bi prava nepravda sumnjičiti svakog konvertita da je špijun, jer praksa pokazuje da su konvertiti mnogo bolji muslimani od “rođenih” muslimana.

selam alejkum.
ne bih rekao bas tako, konvertiti imaju druge probleme, obicni druge.

Mislim da je brat ciljao na konvertite koji se cvrsto prihvatili i praktikuju vjeru poput: Piera Vogela, Khalida Jasina, Jusufa Estesa i dr., dok je pod terminom “rodjeni” muslimani ciljao na one koji samo nose muslimanska imena ili pak klanjaju po nekad dzumu namaz i sl. Zbog toga je termin “rodjeni muslimani” u navodnicima (ja sam ga tako shvatio)

Sto se tice price o zenidbi sejha Envera rahimehullah sa konvertitkom iz Hrvatske, osnova je da je laz! A to zbog toga sto je svaka vijest koja dodje od kafira laz sve dok se jasnim dokazima ne dokaze suprotno, a na to nam ukazuje ajet Uzvisenog: O vi koji vjerujete! Ako vam grješnik dođe sa viješću – tad provjerite, da ne pogodite ljude iz neznanja, pa da budete zbog onog što ste učinili, pokajanici. (Hudzurat. 6)

Uzvišeni naređuje provjeru vijesti fasika iz opreza da se ne bi presudilo po njegovim riječima, jer on u vezi s tom vijesti može biti lažov ili da je pogrešno prenese te se sudija može povesti za njegovim rječima. Poznato je da je Uzvišeni Allah zabranio da se slijedi put griješnika. Zbog toga veći dio uleme odbija prihvatiti prenošenje od nepoznatih lica, kako se ne bi pogriješilo u nekom određenom pitanju. u Tefsiru ajeta se spominje fasik, a Morten Storm je kafir, stoga se dobro mora provjeriti ova vijest.

Iz dostavljenog videa se vidi da osoba/konvertitka pod imenom Amina postoji, i da je sejh Enver prihvatio njenu ponudu, pod uslovom da ona prihvati tezak zivot (jer je on trazen i cesto mjenja lokacije) sto je ona i prihvatila! Sto znaci da nije citava prica izmisljena, ali ne sumnjam u to da je ovaj pokvarenjak (Morten Storm) pomjesao istinu sa mnogo lazi, kako bi od medija kojima je prodao pricu, dobio jos vise novca.
Vrlo je moguce da je Amina iskoriscena od strane CIA-a, a da za to nije ni znala, jer ovaj kafir kaze u videu (negdje pri kraju) da bi CIA, u slucaju da locira poziciju sejha Envera, eliminirala sejha i vjerovatno i nju. Stoga mi ovo djeluje najplausibilnije a opet Allah najbolje zna i Njemu se vraca znanje!!!

Najnoviji članci

Tajna koja se mora čuvati i tajna koju je obaveza otkriti

0
Zabranjeno je biti vjeroloman U hadisu se kaže: “Ne sjede zajedno oni ljudi koji nemaju međusobnog povjerenja."1 Sabit prenosi da je Enes kazivao: "Jednom, došao je...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes