Reply To: Odg: Situacija u Iranu

#8230
AvatarAnonimno
Neaktivan

@Yaseer. Branis branis. Tebi ne bode oci i srce izjave poput:
“Iran ne moze biti Islamska drzava ako ugnjetava druge muslimane. Iran da bi bio Islamska drzava on mora dati piristup Sunnijama u vlasti. Jedino kad se Sunnije ukljuce u politiku i kad oni postanu jedan faktor oni mogu tada vooljeti Iran i mogu zivjeti ugodno u toj zemlji.”
“Zelio bih skrenuti paznju da prestanemo zeljeti zlo Iranu jer ne mozemo misliti zlo Iranu kad u toj zemlji zivi petina Sunnija odnosno 20%. Mi moramo teziti i raditi sa progresivnim snagama u Iranu koji ce raditi na ukidanju razlika u Iranu i davanju prijednosti ljudskim pravima”.
“Ni ja nisam za to da se bracno mijesamo dokle ne definiramo odnose. Ima jos dosta detalja da se uradi na relaciji Siija i Sunnija”.
“Zato nisam za Americki napad na Iran i nisam za unistenje Irana ali sam za lobiranje u Iranu kako bi se svrgnuo ovaj Siijski rezim. To moze uciniti samo narod Irana koji ni sam nije zadovoljan ovoj vlasti”.
Subhanallah. Ne znas ni gdje pocet…

Prjece je dati paznju mojim “ne-komplimentima” nego li se osvrnuti na vjerske i politicke nebuloze “do jucerasnjeg” simpatizera rafidija.
Jeste nek svak ima pravo iznositi svoje stavove pa kakvi god da su. A mi cemo sutiti jer je to njegovo pravo. Samo ga nemoj dirat.
Nista moj Jaseere, hajmo stat pred uperene puske i stavljati im cvijet u cijev ili stat u krug i pjevat “Give Peace a Chance”. Cini mi se da je to tvoja uloga na dunjaluku.

Da Allah swt. sacuva od zablude.

Najnoviji članci

Palestinski premijer o Trumpovom “sporazumu stoljeća”: Nije to mirovni plan za...

0
Palestinski premijer Mohammad Shtayyeh izjavio je da je najavljeni bliskoistočni mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trumpa ustvari plan kojim Trump i izraelski premijer Benjamin...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,580LikesLikes