Reply To: Odg: Sve u vezi prijetnje napada na Iran

#7221
Anonimno
Neaktivan

Vekas post=1416 wrote: Iran je jedna velika zemlja i to je zemlja sa velikom tradicijom u njegovanju nauke i kulture. To je narod koji je prosto vezan za nauku i narod koji je vezan za Islam. najpoznatija Irabnska loza je loza Safavida koja je prva uvela zvanicni pravac dvanaest Imama. Tada je vec bilo jasno svakome da se osniva Siijska drzava. Ono sto je dobro za Iran je to da je on dozvio svoje proljece i da su oni svrgnuli svoju diktaturu jos 1979 godine tako da su uveli Islamsku vlast koja traje sve do dana danasnjeg. U Iranu je na snazi Serijat i mislim da se bolje zivi nego u vrijeme Saha. Ljudi su slobodniji i vezaniji za Islam. To je druga stvar sto mi svi znamo sto oznacava Siizam i da je to njegovanje kulta kabura tako da je to nesto drugo gdje smo dosta diskutirali o tome. Sigurno je da se Iranci ne namjeravaju skloniti od Siizma.
Ono sto je nama bitno je da budemo jedinstveni i da budemo uz Irana ako on bude napadnut. Cilj Amkerike je isti kao i Izraelu koji zeli da sve malo razvijenije Islamske drzave unisti. Amerika je pokorna Izraelu i ona sve slusa sto Izrael zeli. To je nesto sto otkriva licemjerno lice Amerike. Oni pokusavaju da Irana dovedu u vezu sa Al Kaidom sve u cilju toga kakao bi satanizirali Irance. Zato na nam muslimanima je da budemo uz Iran jer Iran je bolji Amerike i Izraela i Siije su bolje od krscana i zidova i to nama daje pravo da siije nazovemo nasom bracom ma koliko oni bili udaljeni od Ehli Sunneta vel Dzemat. Obaveza nam je da stitimo Irance jer ipak oni su nasa braca. Iran je dosta pomagao Palestini i dosta je davao podrsku. Ono sto se moze desiti sa Izraelom je slicno onome sto se desilo Srbima u hrvatskoj krajini gdje su ostali bespomocni. Izrael zeli da napadne Iran jednu drzavu koja ima 80 miliona stanovnika tako da Izrael zewli po svaku cijenu uci u rat i unistiti Islam. To im nece uspjeti jer Allah ne daje zulumcarima pravo da unistavaju muslimane tako da ce i njihov zulum propasti a Islamski barjak se vijoriti i nasa Mesdzidil Aksaa ponovo biti nasa i puna Dzemata.

Hehe… : ) SubhanAllah. Odavno pratim @Vekasa, i sve mi nesto kroz glavu sijja ili su mu sijje u Srbiji radile dawu. Onda opet kontam, obavjestajc, postavlja skakljive teme i ponasa se ko nevinasce. Jos na proslom forumu se predstavljao kao neko ko tek uci vjeru. A onda izbaci u postovima takve recenice da se jasno vidi da nije pocetnik u vjeri. : )

@Vekas ! Jos smo ti i na proslom forumu pruzali tekstove pa cak i knjige i nakon svega, ti nisi spoznao istinu i sustinu siitskog ucenja nego cak proturas da su nam oni braca a oni dove upucuju Homeniju i drugim umrlim u kaburima, vjeruju u dolazak njihovog imama, proklinju Aisu, radijallahu anha, bore se protiv sunneta i ubijaju pripadnike sunneta i dr.
Stoga @Vekas, dobijas ban… a ako ti zaista nije jasna vjera i ako te interesuje imas knjige na sajtu pa citaj i uci.