Reply To: Odg: Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika Reply To: Odg: Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika

#7791
AvatarAnonimno
Neaktivan

AK47 post=2011 wrote: Amin.

Izgleda da je danas nešto bučno širom Horasana, gledao sam na CNN-u da su braća talibani izvršili mnoštvo uspješnih napada širom Afganistana. Više ćemo saznati inšaAllah kad neki relevantan Islamski medij objavi ovo.

Da ih Allah nagradi na saburu i da im podari pobjedu protiv kafira i murteda.

Evo šta je to tako bučno.

Talibani se svete zbog paljenja Kur'ana u bazi NATO-a

Afganistanski talibani najavili su slične napade poput onih danas u Kabulu i nekoliko drugih provincija.

Portparol talibana Zaibulah Mudžahid rekao je da su današnji napadi širom zemlje osveta zbog paljenja Kur'ana u bazi NATO.

Osim toga, dodaje on, talibani se svete za ubistvo 17 civila za koje je odgovoran američki vojnik kao i video snimke na kojima se vide američki marinci kako uriniraju nad mrtvim talibanima.

Talibani su danas napali i rezidenciju afganistanskog predsjednika Hamida Karzaija u Kabulu, a napade su organizovali i na više drugih lokacija u zemlji.

sarajevo-x.com

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes