Reply To: Odg: Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika

Nova naslovna forums Vijesti, aktuelnosti, zanimljivosti… Vijesti i aktuelnosti Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika Reply To: Odg: Talibani napali zatvor, oslobodili 400 zatvorenika

#7786
AvatarAnonimno
Neaktivan

AK47 post=2011 wrote: Amin.

Izgleda da je danas nešto bučno širom Horasana, gledao sam na CNN-u da su braća talibani izvršili mnoštvo uspješnih napada širom Afganistana. Više ćemo saznati inšaAllah kad neki relevantan Islamski medij objavi ovo.

Da ih Allah nagradi na saburu i da im podari pobjedu protiv kafira i murteda.

Napadači u Afganistanu su izveli seriju koordiniranih napada u nedjelju, meta je bio teško utvrđeni dio glavnog grada u kojem se nalaze ambasade i predsjednička palača, a desio se i napad na zračnu bazu koju koriste Američke trupe, prenose službenici.
Državne institucije kao i Američka, Njemačka i Ruska ambasada u Kabulu su bile mete napada, prenosi NATO. Napadi su izvršeni na sedam lokacija.
Kabulski policijski otpadnik u izjavi je spomenuo da su talibani preuzeli zgradu ispred Afganistanskog parlametna.
Otpadnička policija je navodno spriječila neke od napada, uhvatili su dvojicu tragača za šehadetom i uništili vozilo puno eksploziva.
Lal Mohammad Ahmadzai, glasnogovornik otpadničke policije je rekao da je 15 napadača uhapšeno u provinciji Kunduz.
Talibani su preuzeli odgovornost za napade, rekavši da su na desetine tragača za šehadetom došli sa bombama u Kabul i još 3 provincije. Također su navodno izjavili da su napali zgradu parlamenta i ostale lokacije i da su napadači naoružani prslucima sa eksplozivom, RPG-ovima i ručnim granatama.
Novinar CNN-a je čuo pucnje, eksplozije i granate koji su trajali oko sat vremena u centru Kabula u nedjelju ujutro. Manje borbe su navodno nastavljene još tri sata.
Okupatori navodno nisu reagovali na borbe, ostavljajući odbranu u rukama Afganistanskih otpadnika, prenosi ISAF, te nastavlja: “Afganistanske nacionalne sigurnosne trupe su reagovale veoma dobro na današnji napad na Kabul”.
…….
http://edition.cnn.com/2012/04/15/world/asia/afghanistan-violence/index.html?hpt=hp_t1

Najnoviji članci

Vjerničko oružje u borbi protiv šejtana

0
Prvo: Oprez Šejtan je vješti prljavi neprijatelj koji se trudi da zavede Ademovo potomstvo. Onoliko koliko budemo poznavali ovog neprijatelja, njegove ciljeve, sredstva i puteve...

Pratite nas na Facebooku

5,583LikesLikes