Reply To: Odg: Zabluda Mustafe Cerića

#6315
Anonimno
Neaktivan

Da i obrazložim inšaAllah:

1. Zna se šta je slučaj nužde i učenjaci su to hvala Allahu odlično obrazložili. Budući da voliš filozofirati – primjer Reisa je taj da su mu svinjetina i alkohol na dohvat ruke i do je lagan put da ne bude gladan i žedan, a kad bi se odlučio na trnovit put i oslonio se na Allaha (umjesto što se oslanja na Ameriku…) mogao bi doći i do halal hrane i piće. Vjerujem da razumiješ da ne pričam o alkoholu i svinjetini već o njegovom kufru.

2. “nekoliko rečenica kufra” – pravo olako se odnosiš prema nečem jako bitnom..

3. Zaista je ozbiljna devijacija to što ti misliš da zbog Reisa možeš podignute glave ići do džamije a ne zbog toga što si na Allahovoj strani i Allah je inšaAllah na tvojoj strani

4. Svjestan je da nema dovoljno ljudi koji bi ga pratili kad bi htio šerijat jer je on taj koji predvodi veličanje sekularizma. Ko bi nas mogao zaustaviti kad bi svi mi, koji se deklarišemo kao muslimani, bili za šerijat?
Znaš li šta Allah kaže za one koji se deklarišu kao muslimani a traže da im se sudi kao u pagansko doba? Oni samo misle da vjeruju…

5. Bez “pomirenja” sa sudbinom nema Islama, a “zapad” nas neće ostaviti na miru dok ne budemo kjafiri kao i oni, pa ovo je bar jasno.

itd. isl.