Reply To: Odg: Zukorlićevi Imami o njemu

#6477
Anonimno
Neaktivan

Brate Ibn Malik da te Allah nagradi, shejh Jusuf Allah mu se smilovao i ngradio ga Dzenetom je cesto upozoravao na stvari koje mogu dovesti do razdora medzu bracom i pitanje tekfira i poimanje tekfira je takodze jako lepo pojasnio.

Brate salahudin prije nego sto taj minobacac usmeris prema toj osobi (tvome bratu) i bratu RPG-u i ostalom bracom koji se ne slazu stobom (mudzahidi ne vade oruzje na brata muslimana), zamolio bih te da pazljivo procitas moje postove i da mi kazes gde sam ja to rekao ili branio zukurlica, ako stitim nesto onda je to Islam, Allahove granice i menhedz nasih daija i ucenjaka. Pa ako su nasi shejhovi oprezni po pitanju tekfira i ako mi slijedimo primere nashih shejhova jel to po tebi mudrovanje? I ako jeste po tebi, ne vidim sta ima lose u mudrim i opreznim postupcima. Tako postupaju nashi daije i shejhovi a mi smo duzni da ih postujemo i da se drzimo dzemata.

U hadisu od Ibn Mes'uda, radijallahu anhu, kojeg bilježe Buharija i Muslim u svojim “Sahihima” prenosi od Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, da je rekao: “Nije dozvoljena krv čovjeka muslimana, koji svjedoči da nema Boga osim Allaha i da sam ja Allahov Poslanik, osim radi jednog od troga: zinalukom oženjenog, ubistvom nevinog i onog ko ostavi svoju vjeru napusti džemat”.

Hadis od Ibn Abbasa, radijallahu anhuma, kojeg bilježe Buharija i Muslim u svojim Sahihima u kojem Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, kaže: “Ko vidi nešto što prezire kod svog namjesnika neka sabura na tome, jer ko napusti džemat pedalj i umre umrijeće džahilijetskom smrću”.

Hadis od Ebu Zerra, radijallahu anhu, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Ko napusti džemat koliko pedalj skinuo je jaram Islama sa svog vrata”. Bilježe ga Ebu Davud, Tirmizi, Ahmed i Hakim, a vjerodostojnim su ga ocijenili Tirmizi, Albani i Šuajb Arnaut.

Hadis od Ibn Omera, radijallahu anhuma, da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Moj Ummet se neće okupiti na dalaletu, a Allahova ruka je sa džematom, a ko se odvoji odvojio se u vatru”. Bilježe ga Tirmizi i Hakim, a slabim su ga ocijenili Tirmizi, Darekutni i šejh Abdullah Es-S'ad (od savremenih muhaddisa)

Jeli po tebi svaki koji kaze “zukurlic je novotar sklon mnogim opaskama i zabludama ” stiti zukurlica?

A sam se nisi jasno izjasnio u prethodnom postu o cericu cak si napisao “dali grijesim ako kazem….” jel to tvoja nesigurnost i shubha u pogledu novotara, dalje pitas brata RPG a sam nisi odgovorio jasno na pitanje koje postavljas.
Brate salahudin SABUR polako, “ta osoba” ne napada brata pantera vec ta osoba zeli da se prvo shejhovi sloze po tom pitanju da nam pojasne u detalje i sa jasnim dokazima da nebismo mi pojedinacno izletali sa svojim nekim misljenjem pa time nastetili dawi ehli sunneta wel dzemata (jer nasi shejhovi i daije mnogo bolje znaju, mnogo bolje mogu protumaciti i razumjeti Kuran i sunnet i sheriatske propise i red je da prvo njih pitamo pre nego sto neko javno proglasi novotara “kafirom”).

“Svi se čvrsto Allahovog užeta držite i ne razjedinjujte se” ( Alu Imran, 103)