Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

Nova naslovna forums ISLAM Pitanja i odgovori o islamu Tekfirenje ostavljača namaza? Reply To: Tekfirenje ostavljača namaza?

#15884
AvatarAnonimno
Neaktivan

Esselamu Alejkum, pa ako je Azazil postao iblis i proklet zbog jedne sedzde koja je bila sedzda postovanja prema Ademu a.s. Sta je onda sa onim koji zna propis, a ipak ostavlja svaki dan 34 obavezne sedzde ? 34 sedzde pokornosti nikom drugom do Allahu swt ? Nemar je kad se ti opteretis nekim stvarima, pa se desi da ti se podkrade pa zaboravis klanjat odredjeni namaz u njegovom vremenu, pa se sjetis i klanjas ga. Il ga odgadjas do zadnjeg vremena pa ne klanjas skruseno, i za takve se kaze da je to namaz munafika. Takvim Allah azza we dzell prijeti, onima koji nevode racuna o svom namazu. A sad prosla hefta a ti nit si se abdestio nit klanjao i opravdat se nemarom to je po meni ne shvatljivo. Ne znam mozda se moze opravdati onaj ko uopste ne poznaje da je ostavljanje namaza kufr. Al opet sta onda znas od islama ako ne znas o namazu koji je stub islama. Ne znam dal se moze izuzeti iz ovog onaj ko je tek prihvatio islam, neko ko je skroz nov u islamu ?

Najnoviji članci

Idlib gori, šiitski režim zauzeo novu teritoriju, Erdogan duboko potresen gubitkom...

0
U ofanzivi rusko-šijitskog satanističkog saveza zadnjih dana je palo 17 mjesta u Idlibu, uključujući i strateški važan grad Maretun-Numan, koji leži na autoputu koji...
islamske teme, islam, slike

Imovinsko osiguranje

Pratite nas na Facebooku

5,576LikesLikes