Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

Nova naslovna forums ISLAM Islamske teme – razno Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera! Reply To: Zijad Ljakic o "dawetskom braku" Saffa i Minbera!

#16042

Anonimno

Reci mi brate Usama na osnovu onog sto sam naveo (ako treba navescu jos gomilu dokaza) da saffovci nisu pozivaci u nacionalizam ili jesu i po tebi?

Es Selamu Alejkum,
Iskreno da ti kažem, ne pada mi na pamet da čitam nabrojane tekstove, (da tebe Allah nagradi, ovo nema veze sa tobom)
ali mene ti tekstovi plaho ne interesuju, kao ni taj magazin, kao ni tema o kojoj pričamo (jer mi je kristalno jasna, pa nemam potrebu da čitam o tome), ali ono što hoću da prokomentarišem jeste tekst:
Bitno je biti Bošnjak – šerijatski stav u vezi s izjašnjavanjem na predstojećem popisu stanovništva

Ako te ne zanima, onda bi logicno bilo da ne opravdavas “bitno je biti bosnjo” nacionaliste, ako zelis da ih pravdas onda citaj njihove tekstove i nadji mi jednu njihovu organizaciju ili udruzenje koje zasnivaju na Kuranu i sunnetu i koje tezi tome da Allahova rijec bude gornja, analiziraj BANU njene ciljeve, program, njeni planovi, BZ ili jos gore zukurlicevu demonkratsku BDS i jos na desetine takvih udruzenja i organizacija pa ih onda pravdaj i smatraj da imaju “dobre namjere” iako su njihove namjere jasne: prihvatanje demonkratije i nacionalizma i slijedzenje ostalih kafirskih naroda po pitanju nacionalistickih identiteta i nacionalisticke ideologije.

Ono što ja mislim o ovom tekstu jeste da u suštini on nije toliko pogrešan, koliko ja vidim, u njemu se ne poziva na nacionalizam, već na to da se Bošnjaci moraju popisati kao Bošnjaci, što nije sporno, to je naš nacionalni identitet, a vjerski identitet nam je Musliman.

Ovim rijecima odvajas vjeru od nacije, vjeru od javnog zivota, vjeru od politike sta je to ako nije sekularizam, najvece zlo danasnjice koje razara ovaj Ummet.

Što se tiče ove famozne rečenice: “Bitno je biti Bošnjak”
Koliko ja vidim, oni ovo ne smatraju svojom životnom parolom, već se ovo odnosi isključivo na popis, kao što se u samom tekstu, pred kraj, kaže:
“…Sve navedeno upućuje nas da je na predstojećem historijskom popisu stanovništva BITNO BITI BOŠNJAK.”

Pa jel treba da ti kaze neko direktno ja sam nacionalista, da bi ga ti smatrao nacionalistom, uprkos gomilu parola, tekstove koji jasno pozivaju u uzdizanje nacije i nacionalnog identiteta, ti bi jos da ti neko kaze ja sam nacionalista. Ni sufije koje dove preko posrednika i tavafe oko turbeta za sebe ne kazu mi cini sirk pa ti ipak smatras da su ucicnili sirk i postali kafiri ili ih mozda ni njih ne smatras tako?

Koliko sam shvatio, oni misle da će time postići jačanje muslimanske zajednice itd. itd. To da li će oni to uspjeti i da li je to ispravan način, to je pitanje samo za sebe – moj stav je da tu griješe, i da jedini način jačanja muslimanske zajednice jeste držanje za Allahovo uže odnosno La ilahe illallah. Također smatram ovu kampanju potpunim promašajem, bolje da su npr. organizovali kampanju: “Bitno je biti vjernik” gdje bi ljude podučavali tewhidu. Također svako ujedinjavanje na nacionalnoj osnovi smatram neispravnim.

Pa zasto onda ne stave naziv Muslimanska zajednica vec “bosnjacka zajednica” ako mislis tako, zasto ne teze Kuranu i sunnetu i ujedinjenju na Kuranu i sunnetu a odvracanju od svega sto je jasna zabluda vec teze nekakvom paganskom ujedinjenju po osnovu nacije i demonkratije (gdje ce u isti kos staviti bosnje ateiste, bosnje krscane, bosnje komunjare, bosnje islamofobe…). Kao sto rekoh nadji mi jednu njihovu “bosnjacku” organizaciju ili udruzenje da ima jasni cilj uzdizanje Allahove rijeci da bude gornja i da svoj plan i program temelji na Kuranu i sunnetu bez demonkratije, nadji mi jednu njihovu partiju koja nije demonkratska.

kazes kao sto ja kazem na osnovu dokaza da jesu jer pozivaju u pristrasnost bosnjastvu a nas poslanik s.a.w.s je jasno rekao: “Nije od nas ko poziva u nacionalizam i nije od nas ko se bori iz nacionalizma i nije od nas ko se srdi (ljuti) zbog nacionalizma.” (Bilježi Tirmizi i drugi)

Onda svakako nisu od nas, sve dok se ne pokaju i okrenu Kuranu i sunnetu.

Da bih pojedince (imenom i prezimenom) među njima nazvao nacionalistima, meni trebaju sljedeći dokazi:
1.Treba mi dokaz da oni naciju smatraju bitnijom od vjere.
2. Treba mi dokaz da daju prednost Bošnjaku kjafiru u odnosu na muslimana Albanca recimo (ili bilo koje druge nacionalnosti).[/i][/i]

Sta je iman kod ehli sunneta, jesu li samo rijeci ili srcano vjerovanje (ubjedzenje), potvrda jezikom i dijelovanje tijelom.
Ima li veceg dokaza od konstantnog hapsenja Muslimana iskrenih Allahovih robova a ostavljanje na miru sekularista, islamofoba pa cak i cetnika (to rade vecina onih koji sebe smatraju bosnjama u vladi) zar to nije prednost koju daju bosnji kafiru u odnosu na Muslimana bosnjaka? Zar saffovci ne daju prednost tagutu zukurlicu u odnosu na Muslimane shejhove Nusreta, Bilala i ostalih iskrenih Allahovih robova? A saffovci za sebe takodje kazu “mi smo ponosni bosnjaci” citaj njihove tekstove da se uvijeris, ako te ne zanima onda ne ulazi u diskusiju da bi ih svijesno ili nesvijesno pravdao.

A da ne govorimo sto promurdzija semir velica cerica iako zna da je ceric u vise navrata izgovorio jasne rijeci kufra.

To da ima murdžizma, nacionalizma i drugih devijacija među njima, to ne negiram, ali davanje tih etiketa pojedncima među njima, ja za sebe kažem da nisam učen za to, to prepuštan onima koji imaju znanje.
Proglašavanje pojedinaca grešnicima, novotarima ili kjafirima, spada u najkrupnija pitanja u Islamu, kojim se bave oni kojima je Allah dao znanje i razumijevanje, ono dokle mi obični muslimani (da se tako izrazim) u ovom propisu treba da idemo jeste kada su u pitanju očiti i jasni kufrovi, širk ili očite novotarije u osnovi, sve ostalo što zahtjeva detalje i pojašnjenja ili pak ima razilaženja među ulemom, to prepustimo ulemi.[/i]

Nema razilazenja medju Ulemom u pogledu isticanja i uzdizanja nacionalizma, nacionalistickih simbola, nacionalisticke ideologije i sekularizma.

Što se tiče veličanja Cerića, ja mogu da ti navedem učenjaka koji Saudijskog kralja smatra šerijatskim vladarom i koji smatra da je dozvoljeno mudžahide isporučivati njemu, pa ga mi ne tekfirimo, naprotiv, neki tekstovi na ovoj stranici od njega su prevođeni i objavljivani. Pravde radi, upitaj Semira za Cerićeve greške, pa ćeš vidjeti da će ih on negirat, što znači da Cerićeve greške možeš pripisivati isključivo Ceriću i onom ko se s tim greškama slaže.

Bas me zanima koji je to ucenjak i imas li jasnog dokaza kao sto ja imam njihove tekstove gdje velicaju cerica i smatraju ga nekakvom “planetarnom velicinom”.

Mi smo najpreči da budemo pravedni, pa i prema onima koji nisu pravedni prema nama, jer nam je to naređeno.

Bas tako ali to neznaci da trebamo sutiti na njihove jasne pozive u nacionalisticke ideologije i uzdizanje bosnjastva, prece je slijediti Allahove odredbe i opominjati na ocigledne greske i zablude (koje se ticu akide) nego udovoljavati saffovcima i nacionalistima da bi u njihovim ocima bio pravedan, u njihovim ocima neces biti pravedan sve dok kao oni ne prihvatis da preko demonkratije i nacionalistickih filozofija trazis neka svoja “prava” i sve dok kao oni ne pocnes da postujes pa cak i uzdizes cerica i zukurlica zato sto su ceric i zukurlic “vodje” bosnjaka.

Novo na naslovnoj