Libija: Haftarove snage granatirale džamiju na jugu Tripolija

Minobacačka granata, koja je pala u jutarnjim satima, pričinila je veliku materijalnu štetu na džamiji Hidaye, saopćeno je iz centra za odnose sa javnošću pri operaciji "Vulkan srdžbe", koju sprovode snage međunarodno priznate Vlade

Popularno na sajtu

Nelegitimne snage s istoka Libije koje predvodi Khalida Haftar, izvele su trećeg dana ramazana napad na džamiju na jugu Tripolija, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz centra za odnose sa javnošću pri operaciji “Vulkan srdžbe”, koju sprovode snage međunarodno priznate Vlade nacionalnog jedinstva Libije (UMH), navedeno je da je Haftarova milicija minobacačem gađala naselje Ayn Zara, na jugu Tripolija.

– Minobacačka granata, koja je pala u jutarnjim satima, pričinila je veliku materijalnu štetu na džamiji Hidaye – saopćeno je.

Potvrđeno je i da je raketama “Grad” gađan aerodrom Mitinga i okolna naselja.

U raketnom napadu na istom području, prvog dana ramazana, poginula su tri, a ranjena još tri civila.

Snage libijske vlade preuzele su prethodnih sedmica kontrolu nad nekoliko gradova u sklopu operacije “Oluja mira”.

Snage su 27. marta pokrenule operaciju “Oluja mira” kao odgovor na napade Haftarove milicije.

Otpadnika Haftara u pohod protiv islama i muslimana Libije potpomažu Rusija, Amerika, Francuska, ali i Saudijska Arabija, Emirati i Egipat. Haftaru je posebno odana sekta medhalija čijih sljedbenika ima na našim prostorima. O sekti medhalija pročitajte ovdje.

(Anadolija)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz