Medhalijevski muftija: Ako bi nam Heftar naredio grijeh prema Allahu, kazat ćemo: Čuli smo i pokoravamo se!

Popularno na sajtu

O murdžijskoj sekti medhalija, koja je i te kako prisutna na našim prostorima, a kao i mnoge druge sekte, krije se pod plaštom ehli sunneta, dovoljno je reći da je to sekta čija se vjera vrti oko toga kako postići zadovoljstvo arapskih i nearapskih taguta, koji su za njih islamski velijul-emri, tj. vladari kojima je obaveza pokoriti se.

Čaki i Halifi Haftaru! – libijskom general kojeg naširoko podržavaju Rusija i Amerika u kradji libijske revolucije i uspostavi američke demokratije u zemlji, a posebice ga nevjernički svijet podržava u borbi protiv svih elemenata koji se trude da u Libiji uspostave Šerijat.

Vjersko ubjeđenje medhalija nalaže da se bude pokorno čak i Haftaru – čak i onda kada ovaj tagut naređuje ma'sijet – nepokornost Allahu, grijeh!

Ne vjerujete!? Poslušajte istaknutog medhalijevskog šejha i vodju libijskog ogranka medhalija, koji također uživa i titulu Haftarovog muftije!

Ovaj sektaški ološ bez imalo stida tvrdi sljedeće: “Ako bi nam Heftar naredio ma'sijet (grijeh) prema Allahu, kazat ćemo: Čuli smo i pokoravamo se!” (video ispod)

Da li je učenje sekte medhalija prisutno kod nas?

Da. Ova sekta ima i nekoliko svojih internetskih glasila, Facebook stranicu i web sajt, pored toga što ima dosta šejhova koji su na jedan ili drugi način povezani sa ovom sektom, a koji uživaju veliku reputaciju!

Kako prepoznati propagatore ove sekte?

Lahko! Čim pitanje dodje oko taguta, diktatora u muslimanskim zemljama, koji decenijama terorišu sopstveni narod i odbacuju Allahov Šerijat, vidjet ćete kako se od srdžbe crveni lice ovih sektaša! Oni će ustati u odbranu taguta i funkcionera koji ima muslimansko ime, bez obzira što je ovaj dozvolio pederluk u zemlji, propisao kamatu, ohalalio alkohol, te napunio svoje zatvore muslimanima koji traže Allahov zakon. U svim ovim slučajevima nevjerstva, ovi sektaši će doći sa opravdanjem za svoje tagute, izmišljaće i falsifikovaće šerijatske dokaze, samo kako bi odbranili svoje vladare.

S druge strane, pripadnici ove sekte se bez imalo milosti obruše protiv sljedbenika sunneta koji ne misle da čovjek ili vladar može u isto vrijeme biti i musliman i onaj koji ozakonjuje pederluk. Oni se ne zaustavljaju na ovome, već sljedbenike sunneta proglašavaju “hizbijunima” – sektašima (onaj osjećaj kada te medhalija proglasi sektašem), te haridžijama i sličnim nazivima. Začudo, oni ne nalaze niti jedno opravdanje “haridžijama” koji vjeruju da onaj koji dozvoli kamatu nije musliman, ali zato nalaze opravdanje onome ko je dozvolio kamatu, te ga i dalje smatraju muslimanom i pozivaju u pokornost njemu.

Medhalije su široko rasprostranjene u muslimanskom svijetu, brane zvanične državne i vjerske zvaničnike po svaku cijenu, čak i kada traže da se sagradi kip papi, ili ozakoni pederluk, i vrlo često u svojim glasilima pozivaju na linč sljedbenika sunneta.

Molimo Allaha da izbavi muslimane od kandži ovog kulta!

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz