Medhalijevski muftija: Ako bi nam Heftar naredio grijeh prema Allahu, kazat ćemo: Čuli smo i pokoravamo se!

Objavljeno / ažurirano:

O murdžijskoj sekti medhalija, koja je i te kako prisutna na našim prostorima, a kao i mnoge druge sekte, krije se pod plaštom ehli sunneta, dovoljno je reći da je to sekta čija se vjera vrti oko toga kako postići zadovoljstvo arapskih i nearapskih taguta, koji su za njih islamski velijul-emri, tj. vladari kojima je obaveza pokoriti se.

Čaki i Halifi Haftaru! – libijskom general kojeg naširoko podržava Amerika u kradji libijske revolucije i uspostavi američke demokratije u zemlji, a posebice ga krstaški svijet podržava u borbi protiv svih elemenata koji se trude da u Libiji uspostave Šerijat.

Vjersko ubjeđenje medhalija nalaže da se bude pokorno čak i Haftaru – čak i onda kada ovaj tagut naređuje ma'sijet – nepokornost Allahu, grijeh!

Ne vjerujete!? Poslušajte istaknutog medhalijevskog šejha i vodju libijskog ogranka medhalija, koji također uživa i titulu Haftarovog muftije!

Ovaj sektaški ološ bez imalo stida tvrdi sljedeće: “Ako bi nam Heftar naredio ma'sijet (grijeh) prema Allahu, kazat ćemo: Čuli smo i pokoravamo se!” (video ispod)

Da li je učenje sekte medhalija prisutno kod nas?

Da. Ova sekta ima i nekoliko svojih internetskih glasila, Facebook stranicu i web sajt, pored toga što ima dosta šejhova koji su na jedan ili drugi način povezani sa ovom sektom, a koji uživaju veliku reputaciju!

Kako prepoznati propagatore ove sekte?

Lahko! Čim pitanje dodje oko taguta, diktatora u muslimanskim zemljama, koji decenijama terorišu sopstveni narod i odbacuju Allahov Šerijat, vidjet ćete kako se od srdžbe crveni lice ovih sektaša! Oni će ustati u odbranu taguta i funkcionera koji ima muslimansko ime, bez obzira što je ovaj dozvolio pederluk u zemlji, propisao kamatu, ohalalio alkohol, te napunio svoje zatvore muslimanima koji traže Allahov zakon. U svim ovim slučajevima nevjerstva, ovi sektaši će doći sa opravdanjem za svoje tagute, izmišljaće i falsifikovaće šerijatske dokaze, samo kako bi odbranili svoje vladare.

S druge strane, pripadnici ove sekte se bez imalo milosti obruše protiv sljedbenika sunneta koji ne misle da čovjek ili vladar može u isto vrijeme biti i musliman i onaj koji ozakonjuje pederluk. Oni se ne zaustavljaju na ovome, već sljedbenike sunneta proglašavaju “hizbijunima” – sektašima (onaj osjećaj kada te medhalija proglasi sektašem), te haridžijama i sličnim nazivima. Začudo, oni ne nalaze niti jedno opravdanje “haridžijama” koji vjeruju da onaj koji dozvoli kamatu nije musliman, ali zato nalaze opravdanje onome ko je dozvolio kamatu, te ga i dalje smatraju muslimanom i pozivaju u pokornost njemu.

Medhalije su široko rasprostranjene u muslimanskom svijetu, brane zvanične državne i vjerske zvaničnike po svaku cijenu, čak i kada traže da se sagradi kip papi, ili ozakoni pederluk, i vrlo često u svojim glasilima pozivaju na linč sljedbenika sunneta.

Molimo Allaha da izbavi muslimane od kandži ovog kulta!

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Kako da znamo da je određena nedaća iskušenje ili kazna?

0
Pitanje: Kada osoba bude iskušana bolešću ili nekom drugom nedaćom, bilo duševnom ili materijalnom, kako će znati da je ta nedaća iskušenje ili kazna...

Preporučeni sadržaj

Propisi sehvi sedžde – sedžde zaborava

0
Sehvi sedžda ima nekoliko propisa koji su bitni a koje mnogi ljudi ne poznaju. https://www.youtube.com/watch?v=1-IWqPN2z1I https://www.youtube.com/watch?v=KXR2iwF4Tvk https://www.youtube.com/watch?v=72fVaTcXffE  

Islamske teme