Najmanje devetoro djece ubijeno u izraelskom granatiranju Rafaha

Popularno na sajtu

Najmanje 16 palestinskih građana, uključujući devetoro djece, ubijeno je danas u zoru, u nizu izraelskih zračnih i artiljerijskih napada, objavila je palestinska novinska agencija Wafa

Najmanje 16 Palestinaca, uključujući devetoro djece ubijeno je u nedjelju u izraelskom bombardovanju nekoliko domova u Rafahu, na jugu Pojasa Gaze, prenosi Anadolu.

“Najmanje 16 palestinskih građana, uključujući devetoro djece, ubijeno je danas u zoru, u nizu izraelskih zračnih i artiljerijskih napada na nekoliko domova, dok izraelski genocidni rat ulazi u 198. dan”, objavila je palestinska novinska agencija Wafa.

Agencija navodi da je osam palestinskih građana, uključujući petoro djece i dvije žene, ubijeno je u izraelskim zračnim napadima koji su pogodili dvije kuće u gradu Rafahu.

“Petoro civila, uključujući četvoro djece, je ubijeno, a drugi su povrijeđeni u izraelskom bombardovanju kuće u ulici George, istočno od Rafaha”, dodaje se.

Medicinski izvori su saopštili da su civil i trudna supruga ubijeni kao rezultat izraelskog napada u kojem je pogođena kuća porodice Joudeh u kampu Shaboura u centru Rafaha, navodi Wafa.

U subotu je Palestinska uprava civilne odbrane u Pojasu Gaze također izvijestila da su timovi došli do značajnog broja tijela u ruševinama nakon zračnog napada izraelske vojske na Rafah u južnom Pojasu Gaze.

“Mnogi Palestinci su stradali u zračnom napadu koji je izvršila okupaciona vojska na višespratnicu koja pripada porodici Abdulal koja se nalazi u ulici George u istočnom dijelu Rafaha”, navodi se u saopštenju Civilne odbrane.

Naglašeno je da su ekipe došle do tijela ispod ruševina i da su u toku napori da se dođe do nestalih i povrijeđenih.

Svjedoci su također rekli za Anadolu da su timovi hitne pomoći i civilne zaštite pronašli tijela mnogih ubijenih, uključujući žene i djecu, u zgradi koja je bila meta.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz