Deseci mrtvih u Hami! Režim koristio otrovne gasove

Popularno na sajtu

Između 20 i 40 osoba poginulo je u napadu u pokrajini Hama, u centralnoj Siriji, koja je pod kontrolom oružane grupe Islamska država Irak i Levant (ISIL), a agencije navode kako je korišten i otrovni plin.

Agencija Anadolija navodi kako je najmanje 40 osoba izgubilo živote u napadu sirijske vojske hemijskim projektilima u Akeirbatu u provinciji Hama.

Lokalni izvori ove agencije kažu kako su snage odane režimu sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u ponedjeljak izvele žestoki napad hlor-bombama u Akeirbatu.

Žene i djeca među žrtvama

S druge strane, agencija Amaq, koja je bliska ISIL-u, javlja kako je poginulo više od 20 osoba i također navodi kako je korišten otrovni plin, prilikom čega je 200 osoba zadobilo probleme sa disanjem, prenosi AP.

Prema navodima Sirijske opservatorije za ljudska prava, čije je sjedište u Velikoj Britaniji, u napadima su poginule 34 osobe, među kojima je 11 djece i osam žena.

Zračni udari u ovom području uslijedili su dan nakon što su pripadnici ISIL-a ponovo zauzeli antički sirijski grad Palmiru.

(Agencije)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz