Hezbollah i režim rapidno napreduju u Zabadaniju

Objavljeno / ažurirano:

Uprkos velikim gubicima, snage šiitskog Hezbollaha potpomognute režimskim milicijama napreduju u bici za Zabadani, posljednji sunitski grad u blizini granice sa Libanonom, izvještavaju aktivisti.

Zabdani je već duže vrijeme pod opsadom Hezbollahovih i režimskih snaga, koji su prije više od mjesec dana pokrenuli žestoku ofanzivu u pokušaju da podvedu pod svoju kontrolu ovaj strateški grad.

Kao odgovor na agresiju na Zabadani, Džebhetun-nusra je izvela žestoki napad na kontrolni punkt Karmal-Allali u Kalamunu. U napadu je eliminisan veći broj šiitskih boraca i zaplijenjen veliki ratni plijen.

Zvanični Twitter nalog Džebhetun-nusre je objavio fotografije ratnog plijena u napadu na Karmal-Allali (fotografije ispod).

 

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme