Hezbollah i režim rapidno napreduju u Zabadaniju

Objavljeno / ažurirano:

Uprkos velikim gubicima, snage šiitskog Hezbollaha potpomognute režimskim milicijama napreduju u bici za Zabadani, posljednji sunitski grad u blizini granice sa Libanonom, izvještavaju aktivisti.

Zabdani je već duže vrijeme pod opsadom Hezbollahovih i režimskih snaga, koji su prije više od mjesec dana pokrenuli žestoku ofanzivu u pokušaju da podvedu pod svoju kontrolu ovaj strateški grad.

Kao odgovor na agresiju na Zabadani, Džebhetun-nusra je izvela žestoki napad na kontrolni punkt Karmal-Allali u Kalamunu. U napadu je eliminisan veći broj šiitskih boraca i zaplijenjen veliki ratni plijen.

Zvanični Twitter nalog Džebhetun-nusre je objavio fotografije ratnog plijena u napadu na Karmal-Allali (fotografije ispod).

 

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Da li će biti nagrađena osoba koja neprekidno čita Kur'an ali...

0
Pitanje: Da li dobija nagradu osoba koja neprekidno čita Kur'an ali ne razumije šta čita? Odgovor: Časni Kur'an je blagoslovljen jer Uzvišeni Allah kaže: “Knjiga koju ti...
Dova za srecu u ljubavi

Dova za sreću u ljubavi

Preporučeni sadržaj

Mijenjanje Allahovog zakona | Šejh muhaddis Sulejman el-‘Ulvan

0
Šejh muhaddis Sulejman el-Alvan (Ulvan) o propisu mijenjanja Allahovog šerijata i propisivanju zakona mimo njega. Izvor: Istikamet
Iskusenje-ilustracija

Pet vrsta iskušenja

Islamske teme