Hezbollah i režim rapidno napreduju u Zabadaniju

Objavljeno / ažurirano:

Uprkos velikim gubicima, snage šiitskog Hezbollaha potpomognute režimskim milicijama napreduju u bici za Zabadani, posljednji sunitski grad u blizini granice sa Libanonom, izvještavaju aktivisti.

Zabdani je već duže vrijeme pod opsadom Hezbollahovih i režimskih snaga, koji su prije više od mjesec dana pokrenuli žestoku ofanzivu u pokušaju da podvedu pod svoju kontrolu ovaj strateški grad.

Kao odgovor na agresiju na Zabadani, Džebhetun-nusra je izvela žestoki napad na kontrolni punkt Karmal-Allali u Kalamunu. U napadu je eliminisan veći broj šiitskih boraca i zaplijenjen veliki ratni plijen.

Zvanični Twitter nalog Džebhetun-nusre je objavio fotografije ratnog plijena u napadu na Karmal-Allali (fotografije ispod).

 

(Put vjernika)

Novo na sajtu

islam coast sun

Komentar hadisa o dobru i zlu od šejha Saliha Fewzana

Hvala i zahvala pripada Allahu, Njemu zahvaljujemo, od Njega pomoć i oprost za grijehe tražimo. Allahu se utječemo od zla naših duša i od...

Preporučeni sadržaj

islamske teme

Onaj ko čini dobra djela neće nikad biti ponižen od Allaha

Prenosi se da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: “Činilac dobra je zaštićen od zlog uništenja.” (Al-Silsilah al-Sahihah) Kada su smutnje tek nastupile, Talk...

Islamske teme