Iranski ambasador u Srbiji negira genocid u Srebrenici i brani Srbe

Popularno na sajtu

Šije se decenijama licemjerno predstavljaju prijateljima BiH, ali s vremena na vrijeme pokažu svoje pravo lice. Tako je i bilo na nedavnom gostovanju iranskog ambasadora na lokalnoj srbijanskoj televiziji.

Ambasador Irana u Beogradu je u gostovanju lokalnoj TV-stanici u Srbiji rekao kako je u Srebrenici izvršen zločin koji Srbija priznaje.

“Ta činjenica se predstavlja na veoma neispravan način. Apsolutno je za svaku osudu da ovaj događaj koriste kao politički instrument za svoje ciljeve. Iza toga stoji jedna skrivena agenda”, rekao je ambasador Pur Baei, prenosi srbijanski mediji.

Iranski ambasador u Srbiji je kazao da je “predstavljanje srpskog naroda kao genocidnog apsolutno s političkim namjerama i ciljevima”.

“Ukoliko postane pravilo da narode proglasiš genocidnim, to mogu primjenjivati na mnogim mjestima. Apsolutno osuđujemo svaki pokušaj da se politički instrumentalizuje bilo kakav događaj. Bez obzira na pokušaj da to prikriju raznoraznim imenima”, rekao je Pur Baei.

Ovakav istup šijitskog ambasadora ne čudi vjernike, jer je naivno očekivati od ljudi koji proklinju i mrze Ebu Bekra i Omera, radijallahu anhuma, pa kako će isti štititi muslimane?

(Agencije/PV)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz