Izraelske snage ubile još četiri Palestinca u raciji u Dženinu

Popularno na sajtu

Izraelske snage ubile su najmanje četiri Palestinca tokom racije u okupiranom gradu Dženinu na Zapadnoj obali, prema Ministarstvu zdravstva Palestinske samouprave.

Palestinsko ministarstvo zdravstva identificiralo je troje mrtvih u četvrtak kao Youssefa Shreema (29), Nidala Khazima (28) i Omara Awadina (16). Identitet četvrtog nije odmah poznat.

Palestinska državna novinska agencija Wafa rekla je da su raciju – posljednju otkako je Izrael intenzivirao takve operacije na Zapadnoj obali prošle godine – izvele tajne izraelske snage.

U januaru ubijeno devet Palestinaca

Izraelska vojska je rekla da “sigurnosne snage trenutno djeluju u izbjegličkom kampu Jenin”.

Prošle sedmice izraelske snage ubile su tri Palestinca u raciji u Dženinu, manje od 48 sati nakon što je šest drugih ubijeno u još jednoj raciji na grad.

U januaru su izraelske snage ubile devet Palestinaca, uključujući jednu stariju ženu, tokom opsežnog napada na izbjeglički kamp Dženin, u jednom od najsmrtonosnijih dana na okupiranoj Zapadnoj obali otkako su se izraelski napadi intenzivirali početkom prošle godine.

Porast nasilja

Najmanje 83 Palestinaca ubila je izraelska vojska tokom vojnih racija i drugih sukoba od početka ove godine, prema podacima AP.

U napadima Palestinaca od početka godine poginulo je najmanje 14 Izraelaca.


IZVOR: AL JAZEERA

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz