Muslimanska čakija za jabuke opasnija od srpskih bombi!

Popularno na sajtu

Sigurno ste čuli za nedavni incident u kojem je policija RS hapsila miroljubive muslimane u blizini Srbca. Na račun tih muslimana iznijete su razne priče, koje su daleko od istine a koje u stvarnosti pokazuju nekorektan i neljudski odnos nadležne policijske službe RS-a, koja umjesto da bude u službi svih građana, ona štiti kriminalce, a čestite građane diskriminira i maltretira. Policija je povodom ovog događaja izašla u javnost sa pomalo smiješnim informacijama, a šta se tačno dešavalo ispričat će nam K.A., jedan od aktera događaja, tj. uhapšenih muslimana u blizini Srbca:

„Nakon što je preselila majka jednog brata muslimana u Krajini, nekoliko nas uputilo se na dženazu. U blizini mjesta Srbac imali smo potrebu kao i svaki putnik, pa smo nedaleko od puta u lokalnoj džamiji obavili svoje potrebe.

Nakon toga smo se uputili ka Krajini. Nedugo zatim, dva policijska vozila zaustavila su naš auto uz obrazloženje jednog od policajaca da je bila dojava građana o prisustvu „vehabija” ispred džamije. Nakon toga, sproveli su nas u policijsku stanicu kako bi izvršili pretres lica i vozila. Jedno auto sa upaljenim rotacijama je išlo ispred nas, drugo auto iza nas, a povorka se kretala minimalnom brzinom, kako bi svaki građaniin RS-a vidio kako policija hapsi muslimane.

Nakon dolaska, ispred policijske stanice Srbac izvršen je pretres lica i vozila kojom prilikom su nađene dvije čakije čije sječivo ne prelazi granicu dozvoljenog. Nakon toga, svaki od privedenih je bio podvrgnut provjeri da li je na spisku traženih ratnih zločinaca Republike Srpske. Nakon svih ovih neugodnih događaja, omalovažavanja i potcjenjivanja i vrijeđanja muslimana, privedeni su ipak iskoristili priliku da pozovu na Pravi put policajce koji su ih priveli što je bio povod da ti spletkaroši pokrenu zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv privedenih lica, koji možete pročitati u prilogu ovog komentara. U najmanju ruku smiješan Zahtjev pokazuje u stvari kako institucije RS-a na sve moguće načine rade na tome da muslimanima suže prostor slobodnog kretanja po vlastitoj državi.

Po odlasku iz PS Srbac bili smo presretani, zaustavljani i identifikovani svakih 20 kilometara, tj. čak 5 puta.

Tako je to bilo, a nedugo poslije ovog nemilog događaja jedan od privedenih muslimana uputio se sa svojim pčelama na ispašu u RS, gdje je zakupio zemljanu površinu od jednog Srbina da bi mu nakon toga počele pristizati verbalne i direktne prijetnje od grupice Srba da napusti teritoriju RS. Isti je naravno odbio ovo učiniti, što je bio povod za teroristički napad ove grupice srpskih terorista. Dok je obavljao namaz (molitvu) na njega i njegove pčele je bačena bomba kašikara koja je eksplodirala u njegovoj neposrednoj blizini. Zahvaljujući Allahu, ovaj musliman nije povrijeđen.

Nakon toga, isti je pozvao policiju da ih obavjesti šta se desilo i da izađu na lice mijesta, a policajci su odbili da dođu na uviđaj navodeći kako je matursko veče i da oni imaju preča posla i da su zauzeti. O ovom terorističkom činu nije obavještena javnost, niti su se oglasili razni „eksperti” za terorizam.

Da je kojim slučajem ovaj musliman bacio bombu, ne na Srbe, već na medvjeda koji mu je napao pčelinjak, vrlo brzo bi se na lice mjesta našli mnogobrojni policijski automobili i novinarske ekipe koje bi izvještavale o „islamskom teroristi” koji je usmrtio nedužnog, sirotog medvjeda, a ovaj „teroristički akt” bi pored društva za zaštitu životinja osudili i bošnjački političari i mnogobrojni „islamisti”, dok bi iste večeri „eksperti za terorizam”, uživo sa nekog demokratskog TV kanala, rezignirano iznosili svoje „ekspertske procjene” i upozoravali na zlo „islamskog ekstremizma”, a proste duše bi narednih najmanje sedmicu dana zaboravile na sumornu svakodnevnicu i u blagostanju prepričavale još jednu „vehabijsku” avanturu u kojoj je muslimanska čakija za jabuke opasnija od srpskih kašikara.

U prilogu se nalazi skenirana kopija u tekstu pomenutog Zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, koji izaziva smjieh svakog normalnog građanina BiH. Nadam se da će istinski i čestiti mediji objaviti ovo moje pismo i pokazati da u BiH još uvijek postoje ljudi kojima je stalo do istine, bez obzira na čijoj strani ona bila.”

Priložio: Ebu Jusuf

Napomena PV: Gledišta iznesena u rubrici “Vaša strana” ne moraju nužno predstavljati i stavove administracije portala “Put vjernika”

Tagovi: {tortags,3744,1}

Vaše radove možete slati na adresu: vasastrana@putvjernika.com

 

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz