Categories:

Od zaraze korona virusom u Iranu umrle 34 osobe

Objavljeno / ažurirano:

Od posljedice zaraze korona virusom u Iranu je preminulo još osam osoba tako da je broj mrtvih povećan na 34, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenik za odnose sa javnošću Ministarstva zdravlja Irana Kiyanus Cihanpur, potvrdio je da je broj zaraženih povećan na 388.

Cihanpur je kazao kako su 73 osobe izliječene od zaraze korona virusom, a da je najviše slučajeva zaraze potvrđeno u Teheranu i Gilanu.

Među zaraženim su i potpredsjednica Irana Masoumeh Ebtekar, zamjenik ministra zdravstva Iraj Harirchi, te šest parlamentarnih zastupnika.

Korona virus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Wuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 30 zemalja širom svijeta.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila je stanje globalne opasnosti, a brojne aviokompanije obustavile su letove ka Kini. Bolest je službeno nazvana COVID-19.

(AA)

NOVO NA SAJTU

Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati postigli historijski dogovor, Trump posredovao

0
Izrael i Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) postigli su historijski dogovor koji bi trebao dovesti do potpune normalizacije diplomatskih odnosa ove dvije zemlje.

Preporučeni sadržaj

Kineski genocid: Moguće je da su tvoju odjeću napravili robovi muslimani...

0
Među genocidnim mjerama koje Kinezi sprovode nad muslimanima u okupiranom Istočnom Turkistanu je i izrabljivanje miliona muslimana i njihovo prisiljavanje na rad u fabrikama, bez ikakve nadoknade. Afirmacija modernog ropstva dostigla je svoj vrhunac u Kini.

Islamske teme