Reakcija nakon akcije SIPA-e u Kalesiji: Od nas žele napraviti teroriste po svaku cijenu

Popularno na sajtu

Samir Šehić Šeha, Meho Đedović, Rasim Zulić i Mustafa Đedović, kojima je SIPA u akciji sprovedenoj u četvrtak pretresla kuće zbog sumnje da su povezani s terorizmom, posjetili su kalesijskog načelnika Rasima Omerovića.

Žele, kako kažu, stvar istjerati na čistac, a na tom putu će, ako treba, ići i do Strazbura.

Ranjen pet puta

Šehić, koji je za vrijeme rata pet puta ranjavan, ogorčen je zbog upada u njegovu kuću.

– Svu svoju krv dao sam za ovu državu. Bez ruke sam ostao na Visokoj Glavici i ne žalim, ali neću da mi niko govori da sam ja protiv svoje države. Neko, izgleda, hoće da mi napravimo neki incident, ali mi to nećemo učiniti. Prije bih sebi stavio štrik oko vrata nego takvo nešto napravio. Ne znam šta da radim. Imam petero djece, jedno od njih je bolesno, ima rak. Preplašeni su, ne smiju ni u školu da idu – ispričao je Šehić. On ističe kako je pripadnicima SIPA-e kazao da pristaje da potpiše izjavu da će bez suđenja ići na doživotnu robiju samo ako će ovoj državi biti bolje.

Odbrana Bosne

– Ali, znaju oni da mi nismo krivi. Od nas žele napraviti teroriste po svaku cijenu. Kasnije će i svi ostali Bošnjaci doći na red. Koga budu htjeli smaknuti, samo će ga povezati s terorizmom – kaže Šehić.

Slična je priča Rasima Zulića i Mehe Đedovića, koji su također privođeni.

– Zar smo krivi samo zato što nosimo brade i što klanjamo? Ako bude trebalo opet Bosnu braniti, prvi ćemo biti. Na ovome se neće završiti, tužit ćemo one koji su krivi što su nas proglasili teroristima – kazao je Zulić i poručio da će ići do Strazbura da dokažu da su čisti.

Prema onome što su saznali tokom ispitivanja, Meho Đedović bio je osumnjičen da je pravio eksploziv, a Šehić i Zulić da su ga prevozili.

Načelnik Kalesije Rasim Omerović izrazio je žaljenje zbog svega što je učinjeno ovim ljudima.

– Sve ove ljude dobro poznajem i garantujem da su čisti. Kada je riječ o doprinosu za ovu državu, ja se ne mogu uporediti sa Samirom Šehićem i onim što je on uradio za državu. Znam i da su Meho Đedović i Rasim Zulić vrijedni ljudi, da se bave poljoprivredom i da nemaju kad dići glavu od posla. Ovime je nanesena velika šteta i Kalesiji kazao je Omerović.

(Avaz)

Obrada: Put vjernika

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz

%d bloggers like this: