Reakcija Islamskog Emirata na bombardovanje civila u Lagmanu

Popularno na sajtu


Islamski Emirat Afganistana snažno osuđuje i poziva na osvetu zbog namjernog, neselektivnog i srceparajućeg bombardovanja nevinih civila, koje je sprovedeno jučer od strane bestidnih američkih okupatorskih terorista, kada je ubijeno osam žena i dvije djevojčice, a 38 drugih civila, uključujući starce i omladinu, ranjeno, dok su isti prikupljali drva sa planine u Nur Lam Saeb oblasti, Alingar distrikta.

Naši neprijatelji su pribjegli ovom novom zakonu, sa kojim sada vide čak i naše žene kao naoružane mudžahide, bombarduju ih sa nekoliko tona bombi i sprovode masovna ubistva. Ovakve smišljene akcije američkih vojnika prema životima Afganistanaca pokazuju njihovu potpunu ravnodušnost i bezosjećajnost, te ništi njihove tvrdnje o brizi za civilima. Ovakve bolne tragedije protiv našeg nevinog naroda i potlačene nacije su počele na samom početku američke agresije i traju već više od deset godina.

Islamski Emirat Afganistana poziva sve organizacije za ljudska prava, posebno organizacije žena koje uvijek brane prava žena, da ne ostanu tihe ispred ovakvih srceparajućih događaja. Ova besramna akcija je međunarodni ratni zločin, a njegovi počinioci moraju biti gonjeni. Mi također pozivamo naš narod da se brzo osveti okupatorima za ova ubistva naših sestara, i da pošalje poruku američkim teroristima da se njihova tiranija i nasilje ne tolerišu u našoj zemlji. Naši zemljaci treba da razumiju da barbarski američki teroristi također sprovode sva slična bombardovanja i incidente, koji se sprovode širom zemlje, sa ciljem ocrnjavanja mudžahida, a što neprijatelj propagira kroz svoje medije bez ikakvog dokaza.

Islamski Emirat Afganistana

01.11.1433.      

17.09.2012.

Izvor: Shahamat.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,4064,1}

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz