Reakcija Islamskog Emirata na bombardovanje civila u Lagmanu

Objavljeno / ažurirano:


Islamski Emirat Afganistana snažno osuđuje i poziva na osvetu zbog namjernog, neselektivnog i srceparajućeg bombardovanja nevinih civila, koje je sprovedeno jučer od strane bestidnih američkih okupatorskih terorista, kada je ubijeno osam žena i dvije djevojčice, a 38 drugih civila, uključujući starce i omladinu, ranjeno, dok su isti prikupljali drva sa planine u Nur Lam Saeb oblasti, Alingar distrikta.

Naši neprijatelji su pribjegli ovom novom zakonu, sa kojim sada vide čak i naše žene kao naoružane mudžahide, bombarduju ih sa nekoliko tona bombi i sprovode masovna ubistva. Ovakve smišljene akcije američkih vojnika prema životima Afganistanaca pokazuju njihovu potpunu ravnodušnost i bezosjećajnost, te ništi njihove tvrdnje o brizi za civilima. Ovakve bolne tragedije protiv našeg nevinog naroda i potlačene nacije su počele na samom početku američke agresije i traju već više od deset godina.

Islamski Emirat Afganistana poziva sve organizacije za ljudska prava, posebno organizacije žena koje uvijek brane prava žena, da ne ostanu tihe ispred ovakvih srceparajućih događaja. Ova besramna akcija je međunarodni ratni zločin, a njegovi počinioci moraju biti gonjeni. Mi također pozivamo naš narod da se brzo osveti okupatorima za ova ubistva naših sestara, i da pošalje poruku američkim teroristima da se njihova tiranija i nasilje ne tolerišu u našoj zemlji. Naši zemljaci treba da razumiju da barbarski američki teroristi također sprovode sva slična bombardovanja i incidente, koji se sprovode širom zemlje, sa ciljem ocrnjavanja mudžahida, a što neprijatelj propagira kroz svoje medije bez ikakvog dokaza.

Islamski Emirat Afganistana

01.11.1433.      

17.09.2012.

Izvor: Shahamat.info – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistana

Prijevod: Put vjernika

Ključne riječi: {tortags,4064,1}

NOVO NA SAJTU

Aktivisiti: U ruskom napadu u Idlibu ubijeno 29 turskih vojnika

0
Lokalni mediji u Idlibu objavili su kako je u ciljanom zračnom udaru na jednu od postaja turske vojske u području Džebelu-Zavija ubijeno i ranjeno...

Preporučeni sadržaj

Od korona virusa u Kini do sada umrlo gotovo 1400 ljudi,...

0
U posljednja 24 sata od posljedica bolesti izazvane novim tipom korona virusa (COVID-19) u kineskoj pokrajini Hubei, epicentru virusa, umrle su 242 osobe, javlja...
grijesi ogranicavaju um

Vrste grijeha

Islamske teme