Izjava Islamskog Emirata o skrnavljenju Kur'ana od strane američkih terorista u Bagramu

Objavljeno / ažurirano:


Sinoć su američki teroristi, u skladu sa svojim barbarskim karakteristikama još jednom palili primjerke svete knjige muslimana (Kur'ana) sa ciljem skrnavljenja, te su sa ovim perverznim aktom uznemirili osjećanja svih muslimana širom svijeta uključujući i Afganistance.

 Od početka invazije na Afganistan od strane američkih divljaka, ovo je skoro deseti put da su oni sproveli ovakvo barbarsko djelo i povrijedili osjećanja muslimana u Afganistanu, zbog čega je muslimanska afganistanska nacija svaki put stajala u odbranu pokazujući snažne reakcije i izlazeći na ulice protestvujući u svakom dijelu zemlje. 

Marionetski režim u Kabulu kojeg podupire Amerika, umjesto da stane uz vjeru svoga naroda i osudi ili spriječi ovakva djela – taj režim ova djela zapravo podržava, tako što uznemirava, puca i pokušava da otjera muslimane demonstratore i muči afganistanski narod podupirući ovakva djela Amerikanaca.

Ovo je treći put od početka ove godine da su američki okupatori sproveli ovakva nehumana i nemoralna djela koja se vrše protiv vjerovanja, običaja i islamske kulture afganistanskih muslimana. Pored skrnavljenja mrtvih tijela Afganistanaca, oni sprovode nasilje protiv njihove nevine djece i ostavljaju ih da gore u plamenu njihovih vazdušnih napada.

Islamski Emirat Afganistana, pored toga što osuđuje skrnavljenje i paljenje svete knjige Kur'ana od strane američkih terorista, poziva sve organizacije za ljudska prava da ubuduće spriječi ovakva barbarska djela Amerikanaca da se uopšte dese, kao dio njihove etičke i moralne dužnosti i da osudi kriminalce koji počine ovakve historijske uvrede.

We selam,

Islamski Emirat Afganistana

Izvor: Shahamat – zvanični sajt Islamskog Emirata Afganistan

Prijevod i obrada: Put vjernika

Tagovi: {tortags,3542,1}

NOVO NA SAJTU

Muslimanka

Žena muslimanka uvažava učinjeno joj dobro i zahvaljuje na njemu

Jedna od moralnih osobina iskrene žene muslimanke jeste i to da je čestita, da poštuje učinjeno joj dobro i da zahvaljuje na njemu onoj...
islamske teme kader

Podjela sunneta i hadisa

Preporučeni sadržaj

Afganistan-unisteno-vozilo

Afganistan: 15 američkih vojnika ubijeno i ranjeno u teškom okršaju s...

U teškoj zasjedi u koju je upao zajednički vojni konvoj američke i afganistanske vojske stradalo je najmanje 10 američkih vojnika, dok je 5 ranjeno,...

Islamske teme