Sram te bilo, Evropo!

Popularno na sajtu


Dragi i poštovani moji!

Vjerujem da ste se mnogo puta upitali zašto se načela i „pozitivni“ moralni kodeksi evropske demokratije ne odnose na nas islamske praktičare!? Eto, živimo u Evropi koja se ponosi maksimalnom slobodom ljudskih prava i koja se zalaže da ta ista demokratija zavlada u cijelom svijetu ili barem na Balkanu i zemljama bivšeg Varšavskog pakta, od kojih su neke već zakoračile unutar političkih granica Evropske unije.

Evropa nam postojano nudi ono što nam ne želi dati, a to su materijalno blagostanje društva i politička sigurnost zajednice bez obzira na političko opredeljenje njenih žitelja. Ona nam nudi apsolutnu jednakost svih ljudi i to je humana ideja koja osuđuje rasizam i vjersku diskriminaciju. Svakako, to je samo deklarativna politika Evrope prema nama.

Evropa je zaista prekrasni vrt šarenolikog prisustva svakojakih nacija i nacionalnih skupina i njoj zaista uspijeva da od toga stvori mirno i djelotvorno društvo gdje se nacionalistima i ideološkim ekstremistima neće dati za pravo da ugnjetavaju one drugačije, a kamoli da ih maltretiraju i ponižavaju. Tako nam barem govore politički mamlazi sa naših prostora koje uopšte nije briga o tome kako će pomoći napaćenom narodu koji je politički i ekonomski apsolutno diskriminiran i povrh toga su ti isti politički probisveti strašno nervozni i blesavo raspoloženi prema islamskim praktičarima koje nazivaju vehabijama i kao da su u pitanju vanzemaljci a ne obični ljudi, članovi te iste zajednice.

Evropa koja se krasi „kulturom“ muzike, pisane riječi, tolerancije i poštovanja prema drugima, odjednom, onako u tren oka postaje nervozna i agresivna zvijer spremna raskomadati moguću „prijetnju“ islamskih vanzemaljaca koji svojom bradom i odjećom „prijete“ unišiti cjelokupnu strukturu starog kontinenta!? Glupost!

Milorad Dodik i genocidna tvorevina takozvana RS već godinama forsiraju politiku postojanja „džihadskog vehabizma“ na prostorima BiH i čini se kako je konačno ta lažna propaganda probila uši nekog evropskog političara priznatog renomea i autoriteta. Ali, da li je zaista autoritet i renome dio političke ličnosti koja nema pojma o onome što govori ili je takav političar još jedan dokaz netrpeljivosti i mržnje prema islamu te je u dotičnom trenutku izgubio osjećaj razboritog presuđivanja!?

Da, to je odgovor! Kada su islamski praktičari u pitanju, kao po nekom nepisanom pravilu moderni i tolerantni političari Evrope odjednom plasiraju nebuloze koje su ne samo smiješne već su i prijeteće poruke nemoćnom muslimanskom življu na Balkanu! Ta poruka bi otprilike glasila ovako: ZA VAS NEMA MJESTA U KRŠĆANSKOJ EVROPI!!

Srbijanska agresija na BiH i Evrope i od strane međunarodne zajednice nijemo i gluho posmatranje masakra i genocida koji su se dešavali na područje starog kontinenta predstavljaju neospornu činjenicu na koju se mi pozivamo.

Ako su do jučer Srbi ili Hrvati, ne svi svakako, to radili Bošnjacima, od danas javno i bez dlake na jeziku, ulogu političke likvidacije Bošnjaka a posebno ideološko teroriziranje islamskih praktičara iz redova muslimanske zajednice preuzimaju pretstavnici moderne i „civilizirane“ Evrope. Antiislamske poruke i otpisivanje cijelih skupina muslimana Bošnjaka na tlo BiH propagiraju visoki čelnici ili predstavnici najvećih političkih institucija Evrope.   

U želji da se BiH priključi evropskoj porodici, njena sadašnja a i prijašnje vlade spremno dočekuju svaki uslov Evropske zajednice. Mnogo puta ti uslovi nemaju nikakve veze sa zdravom pameti a jedan od najotkačenijih i najbezobraznijih uslova EU je i ucjena političkog vrha BiH da „ukoliko ne učinite ono što vam mi nalažemo, e onda teško vama“!

Ova je politika dostigla vrhunac degeneracije kod balkanskih političara jer vidimo kako se izbezumljeno ponašaju pri svakom dolasku ili odlasku nekog od predstavnika evropske zajednice.

Međutim, kao po nekom pravilu, islamskim praktičarima iz redova bošnjačke populacije slijedi dupla doza evropskog idiotizma i njihovog bezobrazluka kada bez imalo pardona evropski političari agresivno miješaju nos u uređivanje političko-ideološkog momenta unutar muslimanske zajednice BiH a možda i na Balkanu jer islamski praktičari ne žive samo u Bosni.

Pa tako je izvjestilac Evropskog parlamenta za BiH Doris Pack javno i otvoreno na sastanku Spoljnopolitičkog komiteta izjavila da se u izviještaj o BiH unese i poziv Islamskoj zajednici da se „jasno negativno izrazi o porastu vehabizma!“

Ova ista „dama“ je bezpogovorno prihvatila inicijativu njenog sunarodnika, holandskog evroposlanika Bastiana Beldera, koji tvrdi da BiH nije mjesto gdje su vjerski fundamentalizam i esktremizam dobrodošli.

Izgleda da nam se ponavlja fenomen deja vu ili već viđeno! Nekoć su Holanđani izdali Srebrenicu i srbijanskim dželatima su prepustili na nemilost 10.000 Bošnjaka-muslimana a danas, nakon što je Hag donio presudu o Srebrenici i srbijanski zločin nad Bošnjacima okvalifikovao kao genocid, ponovo vidimo kako holanđanski političari prednjače u satanizaciji Bošnjaka i unaprijed preuzimaju ulogu katoličke inkvizicije.

Svakako, holandski političari će ipak birati riječi sa kojima se izražavaju jer su svijesni njihovog kriminalnog historiskog zlodjela prema BiH, međutim, globalna situacija u svijetu i nenormalno velika mržnja prema islamu od strane krstaško-židovske koalicije njima ide na ruku i zato će oni biti „iskreni i maksimalno transparentni“ i vodiće otvorenu kampanju protiv „vehabizma“, tj. protiv islama na području BiH a bogami i šire.

Ono što je najsmiješnije u cijeloj situaciji jeste činjenica da je lična odluka i nepromišljenost jednog svojeglavog mladića po imenu Mevlid Jašarević, šutera na američku ambasadu, upotrebljena kao nepobitni argument u podizanju optužbe protiv islamskih praktičara i pokretanju kampanje zarad njihove političko-ideološko-ekonomske likvidacije. Dok se u Hagu ratnim zločincima koji su likvidirali na hiljade Bošnjaka-muslimana sudi kao pojedincima a ne kao predstavnicima bosanskih Srba, dotle se na osnovi samo pokušane budalaštine Mevlida Jašarevića već presudilo islamskim praktičarima, jer je on svojom „dugom bradom i kratkim hlačama“ podsjećao na njih!? Inaće je terminologija o dugim bradama i kratkim hlačama omiljena kod islamomrzaca u Evropi i na Balkanu.

S jedne strane imamo Milorada Dodika, koji javno poziva u otcepljene genocidne kreature RS od BiH, čime se gazi po statutu ove zemlje i šalju poruke mogućnosti otpočinjanja otvorenog rata protiv Bošnjaka, s druge pak strane imamo masovnog ubicu Anderes Bering Brejvika koji je likvidirao 84 nevina civila u Norveškoj, a s treće pak strane imamo skupinu islamskih praktičara koji nikome ništa nažao nisu učinili, niti su ikome u ičemu smetali, niti su pak nekoga nepravedno napali ili prestrašili a jedini im je grijeh što su svoje živote posvetili isposničkoj metodi življenja posvetivši sebe vjeri u onom drugom i boljem svijetu od ovog kratkotrajnog i prolaznog svijeta.

Eto to je pravo kriminalno zlodjelo u očima krstaških sekularista iz Evrope. Može Dodik širiti jezik mržnje i netolerancije i da i dalje ostane nedodirljiv za institucije pravde, može Brejvik ubiti 84 nevina čovjeka i da na kraju bude proglašen psihički neuravnoteženim i kraj priče. Međutim, ko vjeruje u Allaha Uzvišenog i poziva se na tradiciju života i djela Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, a da pritom nikom ništa nažao nije učinio, e njega, samo njega, treba satanizirati, odbaciti, ocrniti, poniziti i po mogućnosti ga i likvidirati jer je takav rak-rana u „modernom i civilizacijskom“ društvu kojeg oblikuje bolesna sekularistička svijest evropskog političkog demagoga!

Holandski evroposlanik Bastian Belder tvrdi kako je primjedbe na račun opasnog „vehabizma“ bazirao na medijskim izvještajima, tj. radija „Deutsche Welle“ a i na osnovu izvještaja sarajevskog biskupa Sudara koji svojom „vjerskom skromnošću i nebu odanoj iskrenosti“ strahuje od „vehabizma“ jer taj pokret postaje povod iseljavanju Hrvata iz BiH!! Ako je ovo nekoć bila velikosrpska propaganda na Kosovu, sada je to propaganda bosanskih Hrvata, na veliku žalost!

Kao prvo, ne smijemo zanemariti činjenicu da je ovaj holandski političar, evroposlanik, član SGP-a, stranke koja gaji konzervativnu protestantsku ideologiju. Dalje, ovaj političar sa svojom super inteligencijom potsjeća na legendarnog Zabita. To je onaj stari i duhoviti lik iz filma „Dom za vešanje“ kada je u razgovoru sa limenom konzervom od koje je tražio da se ne pomiče, izgovorio onu legendarnu izjavu: „Auu, fatomorgana!“

Tako i mi njemu kažemo na Belderovu „nepobitnu“ argumentaciju sa njemačkog radija na čijoj osnovi gradi stav o potrebi progona i maltretiranja islamskih praktičara: “Auu, fatomorgana!“

Ovaj „tolerantni“ holandski političar lebdi u svom svemiru idiotizma gdje mu bezvazdušni prostor okreće glavu čas gore-čas dolje te ne zna gdje mu je glava a gdje mu je …

Sarajevski biskup Sudar je također nepobitni dokaz evropskom političaru a kako i ne bi bio kada obojica gaje istu mržnju i netoleranciju prema islamskim praktičarima. Dok se biskupova laž prihvata kao notorna istina i dok on važi za presudni lik pozitivizma u „vehabijskom“ Sarajevu, dotle se poglavar islamske zajednice BiH, Mustafa Cerić opisuje kao pasivan i neupotrebljiv u kampanji protiv „vehabizma“!

Zašto niko nikada nije prihvatio Cerićeve primjedbe na račun Srba i Hrvata u proteklih 15 godina a odmah se prihvata laž oblasnog biskupa koji u „strahu i trepetu“ živi među tolerantne Bošnjake za koje evropski političar tvrdi da će biti prve žrtve eventualnog preovladavanja “netolerantnog islama” ili kako ga oni nazivaju „vehabizma?!

Neka nas niko od vas pogriješno ne razumije, nikoga mi ovdje ne branimo a ponajmanje čelnike vjerskih institucija, ali istini za volju, mi moramo uperiti prstom na bezobrazluk i neotesanost evropskog političara koji kada iscijedi one od kojih je imao koristi prelazi u fazu njihove društvene osude s namjerom da ih politički uništi jer takvi likovi imaju određeni rok političkog trajanja. Još jedna potvrda svima nama da je kur'anska istina neborivo tačna i ispravna. Uzvišeni Allah kaže: „Ne treba da ljudi koji u Allaha i u onaj svijet vjeruju budu u ljubavi sa onima koji se Allahu i Poslaniku Njegovu suprotstavljaju…“[1]

Dakle, postojanje diskutabilnog ispovjedanja islama od strane bilo koje ličnosti, gdje god u svijetu, na način nesvojstven islamu kada se favorizira modernistička ideja o nekakvom „mehkanom“ islamu, na kraju uvijek takvoj ličnosti donosi ili društveni progon i osudu ili ponižavajuću ideološko-političku likvidaciju pred cijelokupnim društvom, ili jednostavno će se na kraju zbog neadekvatnog pristupa islamskoj metodologiji od strane nekakvih „islamskih“ glasnogovornika etiketirati zajednica muslimana jer će se na kraju frontmeni mešihata uzimati kao primjer nedosljednosti i neprincipijelnosti muslimana uopće, što je itekako podla politika brisanja moralne punovažnosti islamskog morala kod islamskih praktičara ili muslimana uopšte, što je još jedan hinjski potez kojim se direktno cilja na integritet i autoritet Kur'ana i sunneta.     

Jasno je kao dan da Doris Pack i njeni istomišljenici vrše pritisak na Mustafu Cerića da ovaj preuzme ulogu dželata te da ideološki egzekutira jedan dio muslimanske populacije i to predstavlja kulminaciju fašizoidnog sadomazohizma i ironičnog sarkazma evropskog političara. Mi iskreno očekujemo da se potraži i od Kačavende, genocidnog ideologa četnika, da povede kampanju protiv četničkih vjerskih ekstremista a također ne zaboravljamo da se nešto slično potraži i od Hrvata Vinka Puljića.

Ova frapantna drskost i agresivna provokacija predstavljaju direktnu poruku evropskog sekularnog krstaša da on ne želi postojanje živog islama na području Evrope. Licemjerje evropskog kukavičluka dostiže vrhunac kada je u pitanju oživljavanje istinske islamske tradicije koja poštuje komšije i ne poziva u genocid nemuslimana samo zato što nisu muslimani!!

Zar ćete nas vi učiti riječima našeg Uzvišenog Gospodara: „Allah vas ne odvraća da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere vaše i koji vas iz zavičaja vašeg ne gone – Allah, zaista, voli one koji su pravični.“[2]

Doris Pack i njoj sličnima možemo samo savjetovati da se prihvate čitanja Kur'ana i sunneta Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, kako bi shvatili koliko su samo nepravedni i nasilni prema islamu. Njihov uvredljiv odnos prema muslimanima koje oni nazivaju „vehabijama“ nije ništa drugo do slanje poruke cjelokupnoj bošnjačkoj zajednici da: ukoliko se ne okanete islama, nikada nećete uživati privilegiju našeg prijateljstva!

„Oni bi jedva dočekali da i vi budete nevjernici kao što su oni nevjernici, pa da budete jednaki…“[3]

To isto ponavljaju Turskoj već četiri decenije unazad a čini se kako ista sudbina čeka i Bošnjake-muslimane jer ako u krstaškom evropskom klubu nema mjesta za ekonomskog giganta kakav je Turska, šta onda vi sićušni i bijedni bosanski „muslimančići“ tražite sa nama!?

Doris Pack i političkoj eliti u Evropi i na Balkanu postavljamo pitanje na koje ozbiljno čekamo odgovor: dajte nam imena i prezimena „vehabija“ koji su zadali jad i bol BiH te zbog njih vi kažnjavate cijelu državu, ako je kažnjavate!? Pokažite i dokažite nam ko su te „vehabije“ koje su nekom nešto nažao učinili! Dokažite nam da ne mrzite islam kada upotrebljavate izmišljeni naziv „vehabije“ i pokažite nam studije vaših stručnjaka koji u detalje tretiraju pitanje prakticiranja islama i njegovih normi ali nam nemojte govoriti o islamu za koji vi krstaši vjerujete da tako treba izgledati.

Prestanite sa lažima i izmislicama da su islamski praktičari povod političko-ekonomskom nazadovanju Bošnjaka ili bilo kojih muslimana na Balkanu već budite iskreni i pravedni te recite kako nikada nećete dozvoliti ezan sa munara kako su to javno i drsko učinili vaši politički istomišljenici u Švicarskoj a kamoli da dozvolite političko-ekonomski progres muslimana u Evropi!

Mi se ipak zahvaljujemo Doris Pack na njenoj iskrenosti i odvažnosti što je javno i bez oklijevanja drsko i bezobrazno napala islamske praktičare ali joj zbog glume i licemjerja nje i njenih istomišljenika istovremeno možemo poručiti: SRAM TE BILO EVROPO!

Fusnote:


[1]Kur'an, El-Mudžadele/22

[2]Kur'an, El-Mumtehane/8

[3]Kur'an, En-Nisa/89


Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz