Šejh Imran Husein presudio: U Srebrenici nije bilo genocida!

Objavljeno / ažurirano:

Kontroverzni sufijski šejh Imran Husein, poznat po stotinama dersova na temu predznaka Sudnjeg dana, uputio je ovih dana muslimanima u BiH poruku u kojoj tvrdi da u Srebrenici nije bilo genocida.

Iako su mnogi koji slušaju Imrana Huseina šokirani izjavama ovog derviša i “velikog poznavaoca” globalne situacije, ipak, ovakva izjava je sasvim očekivana od čovjeka koji brani satanistički Asadov režim, te one koji se bore protiv njega naziva teroristima.

Šeik Imran Husein je u svom govoru u više navrata izrazio čvrsto ubjeđenje da zločin u Srebrenici nije genocid te da to “pravoslavni srpski narod” ne odobrava.

“A Rusija je bila veoma mudra, veoma mudra kad je uložila veto na tu zlu rezoluciju, koja je samo dolivala ulje na vatru da je održava. Mi želimo drugi razvoj situacije”, kaže Imran Husein u svojoj poruci bosanskim muslimanima.

Imrah Husein godinama upozorava na pojavu Džedždžala, ali je svojim stavovima postao, možemo slobodno reći, dedžalski (glasno)govornik današnjice.

Imran je postao poznat po nakaradnim tumačenjima predznaka Sudnjeg dana, koje on “štela” u skladu sa svojim ili naručenim predubjeđenjima.

Tako, Imran Husein tvrdi da su se Jedžudž i Medžudž već pojavili, zna čak i planinski klanac kroz koji su prošli, iako je u vjerodostojnim hadisima jasno naznačeno će se oni pojaviti nakon silaska Mesiha Isaa, alejhisselam.

Također, Imran Husein u nastradamusovskom stilu tumači i hadise o pojavi Dedždžala, te tvrdi da je Dedždžal oličenje društvenog sistema, što je suprotno vjerodostojnim hadisima da je Dedždžal čovjek od krvi i mesa.

O drugim zabludama ovog čovjeka možete pratiti u temina forumu klikom na link ovdje.

Video poruka  Imrana Huseina muslimanima Bosne:

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Zatvorenik iz Gvantanama broj 552 II Druga epizoda: Zašto sam uhapšen?

0
Druga epizoda: Zašto sam bio u Afganistanu? Šta se dogodilo tokom američkog bombardiranja? Kako i zašto sam predan američkoj vojsci?
Bitka na Uhudu

Pouke bitke na Uhudu

Preporučeni sadržaj

Ne mogu imati djece – može li uzrok biti sihr ili...

0
Muhammed Tim Humble je islam primio sa 14 godina. Završio je Islamski univerzitet u Medini 2011. godine na odsjeku za hadis. Prvo znanje o...

Islamske teme