Hodža Selvedin Beganović u akciji šamaranja neistomišljenika

Objavljeno / ažurirano:

Malo ljudi u BiH nije čulo za Selvedina Beganovića, poznatog hodže iz Velike Kladuše, koji je tako često ispunjavao naslovnice islamofobičnih (pogotovo četničkih) web stranica i novina.

Naime, Selvedin “efendija” Beganović, je postao poznat javnosti kao žrtva “nemilosrdnih vehabijskih prijetnji” koje je on uredno izmišljao i prijavljivao policiji.

Međutim, zadnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša odražana u nedjelju 12. jula 2015, pokazala je da ovaj hodža ne samo da nije žrtva prijetnji, već da, na očigled ljudi i u svetom mjestu, džamiji, u mjesecu ramazanu, umije da fizički napadne neistomišljenike, da ih vrijeđa i, čak, udari šamarom.

Budući da na pomenutoj sjednici nije izabran predsjedavajući, vođenje Skupštine nastavio je Enver Melkić. Tada je došlo do fizičkog obračuna delegata (7:50 na snimku), a u jednom trenutku Selvedin Beganović, javnosti poznat kao žrtva više navodnih napada na njega, šakom je udario Melkića.

Da li je to Selvedin Beganović zapao u posebno stanje kratkoće svijesti proizvedeno velikom dozom mržnje prema “vehabijama”, te tako golobradog Melkića zamijenio sa “bradatim vehabijom”, teško je sa sigurnošću reći.

S druge strane, sudeći prema video snimku, sjednica hodža, delegata, “nevehabija” je (pro)tekla za nijansu uspješnije od “sjednice” uobičajene podjele plena u doba prvobitne ljudske zajednice, s tim što je udarac neistomišljenika koskom po glavi zamjenjen šamarom.

(Put vjernika)

NOVO NA SAJTU

Smutnja sljedbenika strasti je opasnija od smutnje Dedždžala

0
Ovo su riječi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, koji je govorio suštu istinu, zato ne dopusti da te ponese visoko mišljenje o sebi, kao ni činjenica da si na Pravom putu, pa da se upustiš u razgovor sa sljedbenicima strasti pod izgovorom da se s njima raspravljaš ili provjeriš njihov stav

Preporučeni sadržaj

Ramazan promjena: Evo šta su oni imali reći o Kur'anu

0
Cijeli život učenjaka je kružio oko učenja, poučavanja i primjene Kur'ana međutim opet su pred kraj života žalili što mu nisu posvetili čak i...

Islamske teme