Hodža Selvedin Beganović u akciji šamaranja neistomišljenika

Objavljeno / ažurirano:

Malo ljudi u BiH nije čulo za Selvedina Beganovića, poznatog hodže iz Velike Kladuše, koji je tako često ispunjavao naslovnice islamofobičnih (pogotovo četničkih) web stranica i novina.

Naime, Selvedin “efendija” Beganović, je postao poznat javnosti kao žrtva “nemilosrdnih vehabijskih prijetnji” koje je on uredno izmišljao i prijavljivao policiji.

Međutim, zadnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša odražana u nedjelju 12. jula 2015, pokazala je da ovaj hodža ne samo da nije žrtva prijetnji, već da, na očigled ljudi i u svetom mjestu, džamiji, u mjesecu ramazanu, umije da fizički napadne neistomišljenike, da ih vrijeđa i, čak, udari šamarom.

Budući da na pomenutoj sjednici nije izabran predsjedavajući, vođenje Skupštine nastavio je Enver Melkić. Tada je došlo do fizičkog obračuna delegata (7:50 na snimku), a u jednom trenutku Selvedin Beganović, javnosti poznat kao žrtva više navodnih napada na njega, šakom je udario Melkića.

Da li je to Selvedin Beganović zapao u posebno stanje kratkoće svijesti proizvedeno velikom dozom mržnje prema “vehabijama”, te tako golobradog Melkića zamijenio sa “bradatim vehabijom”, teško je sa sigurnošću reći.

S druge strane, sudeći prema video snimku, sjednica hodža, delegata, “nevehabija” je (pro)tekla za nijansu uspješnije od “sjednice” uobičajene podjele plena u doba prvobitne ljudske zajednice, s tim što je udarac neistomišljenika koskom po glavi zamjenjen šamarom.

(Put vjernika)

Novo na sajtu

Poslanik Muhammed

Allahov Poslanik je bio optimističan a ne zlosutan

Allah kaže: فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ ٱللَّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ كُنتَ فَظًّا غَلِيظَ ٱلْقَلْبِ لَٱنفَضُّوا۟ مِنْ حَوْلِكَ فَٱعْفُ عَنْهُمْ وَٱسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِى ٱلْأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ...

Preporučeni sadržaj

Ali Kijali (Miradž Ural)

Sirija: Teško ranjen Assadov ozloglašeni general Ali Kijali

Ali Kijali (Miradž Ural), viši general Assadove vojske i zapovjednik frakcije ”Iskenderon” teško je ranjen u eksploziji koja se dogodila kada se automobilom kretao...

Islamske teme