Hodža Selvedin Beganović u akciji šamaranja neistomišljenika

Popularno na sajtu

Malo ljudi u BiH nije čulo za Selvedina Beganovića, poznatog hodže iz Velike Kladuše, koji je tako često ispunjavao naslovnice islamofobičnih (pogotovo četničkih) web stranica i novina.

Naime, Selvedin “efendija” Beganović, je postao poznat javnosti kao žrtva “nemilosrdnih vehabijskih prijetnji” koje je on uredno izmišljao i prijavljivao policiji.

Međutim, zadnja sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Velika Kladuša odražana u nedjelju 12. jula 2015, pokazala je da ovaj hodža ne samo da nije žrtva prijetnji, već da, na očigled ljudi i u svetom mjestu, džamiji, u mjesecu ramazanu, umije da fizički napadne neistomišljenike, da ih vrijeđa i, čak, udari šamarom.

Budući da na pomenutoj sjednici nije izabran predsjedavajući, vođenje Skupštine nastavio je Enver Melkić. Tada je došlo do fizičkog obračuna delegata (7:50 na snimku), a u jednom trenutku Selvedin Beganović, javnosti poznat kao žrtva više navodnih napada na njega, šakom je udario Melkića.

Da li je to Selvedin Beganović zapao u posebno stanje kratkoće svijesti proizvedeno velikom dozom mržnje prema “vehabijama”, te tako golobradog Melkića zamijenio sa “bradatim vehabijom”, teško je sa sigurnošću reći.

S druge strane, sudeći prema video snimku, sjednica hodža, delegata, “nevehabija” je (pro)tekla za nijansu uspješnije od “sjednice” uobičajene podjele plena u doba prvobitne ljudske zajednice, s tim što je udarac neistomišljenika koskom po glavi zamjenjen šamarom.

(Put vjernika)

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz