Malala Jusufzai i jemenske djevojčice – još jedno licemjerstvo Amerike i Zapada

Objavljeno / ažurirano:

Advokat iz Sane, Jemena, Haykal Bafana je postavio poruku na svom Twiiter nalogu na kojoj stoji: “Malala? Ako bi žrtve terora trebale dobiti Nobelovu nagradu, ove dvije jemenske djevojčice bi trebale prednjačiti u tome.”

Uz ovaj komentar je dodao kratki članak koji je objavila novinska agencija Reauters prikazujući dvije djevojčice, četverogodišnju Sumeju Abdullah Lukje i petogodišnju Nadu Mukbel Lukje (na slici), dok stoje ispred kolibe svoje porodice u planinama sela El-Madžalah, u južnom Jemenu u pokrajini Abjan 2. februara 2013.

Dvije djevojčice su jedini preživjeli od članova njihove porodice koji su živjeli u seoskoj zajednici u vrijeme kada su pogođeni američkim raketnim napadom 17. decembra 2009., prema navodima lokalnih vlasti.

U napadu je ubijena čak 41 osoba, uključujući 21 dijete i 14 žena u najvećem broju poginulih civila u jednom američkom napadu u Jemenu do tada, prema izvještaju agencije Amnesty International.

Nada je izgubila majku, tri brata, sestru i nekoliko drugih daljih članova porodice, a Sumeja je izgubila oca, majku, tri sestre, brata, tetka i nekoliko drugih članova dalje porodice, prema navodima plemenskih vođa zajednice.

Međutim, ove djevojčice ne mogu biti nominirane za Nobelovu niti bilo koju drugu nagradu, jer su žrtve američkog terorizma, dok Malala može, jer je ona “žrtva” “islamskog terorizma”.

O tome zašto je i kako Malala postala medijska zvijezda pročitajte ovdje.

Priprema: Put vjernika

NOVO NA SAJTU

Guardian: Kina izgradila 400 kampova za pritvor muslimana

0
Mreža kampova u koje se pritvaraju Ujguri i pripadnici drugih muslimanskih manjina uključuje i 14 koji se trenutno grade.
Islamske teme

Sedam najvećih grijeha

Preporučeni sadržaj

Zašto su muslimani razjedinjeni

0
Rekao je Uzvišeni Allah: „Od onih koji govore: ‘Mi smo kršćani’, Mi smo zavjet prihvatili, ali su i oni dio onoga čime su bili opominjani...

Islamske teme