Zamisli da ti je dijete kidnapovano… Šta bi učinio?

Popularno na sajtu

Da li imaš djecu? Koje od njih ti je najdraže? Hajde sada, zajedno sa mnom, prisjeti se njegovih pokreta, nevinosti, dolaska i privrženosti tebi. Zatim zamisli da je to dijete, ili djevojčica – kidnapovano!

Da li ćeš biti mirne savjesti? Da li ćeš moći živjeti svoj život u miru bez potrage za njim i ulaganja svega što posjeduješ radi njegova vraćanja? Ili će pak to postati glavno pitanje u našim životima?! I neprestano ćeš samo o tome razmišljati? Isto to će se dogoditi onda kada islam postane glavno pitanje u našim životima.

I naš islamski ponos je kidnapovan… I naš red za vođstvom je izgubljen… I nećemo istinski ispuniti dug spram Allahove vjere sve dok nam to ne postane glavno pitanje u našim životima. E, tada naš rad za Allahovu vjeru neće biti zbog toga „da nam ne bi prigovarali“, samo u slobodnom vremenu – kao što naša potraga za našim kidnapovanim sinom također neće biti zbog toga „da nam ne prigovaraju.“ Naprotiv, mi ćemo krenuti svakim putem kako bi ga vratili, ustrajnim radom u kojem nema stajanja niti umora. I kad god klonemo i naše duše pokleknu, u njima se probudi ljubav prema djetetu pa ponovo ustanemo svježi i aktivni (u potrazi), i tako nas, sve iznova, vodi nada.

Da znaš da vraćanje tvoga djeteta zahtijeva planiranje, ti bi i planirao. Da zahtjeva podučavanje, ti bi se i podučio. Da zahtjeva strpljenje na ezijetu, ti bi se i strpio… Zbog toga što nemaš drugog izbora, a u pitanju je tvoj kidnapovani sin!

I da znaš da ćeš svoj život utrošiti u uzimanju sebeba radi njegova vraćanja, ti ne bi škrtario – čak i da znaš da ga nećeš vidjeti, osim prije same smrti… Jer najvažnije je da ne ostane kidnapovan.

Tvoju savjest neće moći smiriti, niti će te usrećiti, a niti će ti išta drugo omogućiti da svoju glavu staviš na jastuk i jedan dan, do tvoj osjećaj da si dao sve od sebe kako bi se za korak približio vraćanju svog djeteta…

Ovakav je slučaj sa onom osobom koja drži do svog pitanja, jer postoji razlika između one (žene) koja iz srca plače i one koja zbog para nariče.

Pa Allahu moj, učini da islam bude glavno pitanje u našem životu!

Napisao: Dr. Ijad Kunejbi

Izvor: https://www.facebook.com/eyadqunaibi

Prevod: PV

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz