Nova medijska zvijezda masonske zavjere: Ko je Malala Jusufzai i zašto je upucana

Popularno na sajtu

Slučaj 15-ogidišnje Pakistanke Malale Jusufzai, koju su prije dve sedmice, kako su nas mediji izvijestili, upucali „talibanski zločinci“, već dvije sedmice ne prestaje biti top tema svjetskih medija. Iako se svakodnevno ubijaju muslimanska djeca u Siriji, Afganistanu, Somaliji…, za njih nema dovoljno prostora u brižnim medijima, jer je zauzet fotografijama „male“ Malale. Štaviše, niko više i ne spominje ime Malaline drugarice koja je također ranjena u istom napadu „talibanskih zvijeri“.

Čitav svijet je suosjećao sa „sirotom malom djevojčicom“ koja se u zloglasnoj i konzervativnoj plemenskoj oblsti Pakistana borila za „prava žena“, gdje je otvoreno pozivala djevojke i žene na skidanje hidžaba, odlazak od kuće, rušenje „predrasuda“ Šerijata, što je naučila od svojih idola (kako je sama u jednom intervjuu priznala): CIA agenta Benazir Buto, otvorenog neprijatelja islama Bača Hana, te američkog predsjednika Baraka Obame (vidjeti: http://www.facebook.com/photo.php?v=372624376145988). Iako „mala djevojčica“ Malala ima 15 godina, mediji su se pobrinuli da ima 14, kako bi bila još manja, a pored fotografije Malale u Londonu, gdje se liječi u elitnoj bolnici, stoji lutka, kako slučajno neko ne bi rekao da je Malala već odrasla djevojka, a ne mala djevojčica.

Snimci sa prijema (2009. ili 2010. godina): Mala Malala (desno na slici) sa roditeljima (u sredini)
u srdačnom razgovoru sa Ričardom Holbrukom (lijevo na slici)

Pokrenute su demonstracije podrške „maloj“ Malali, a riječi podrške Malali upućivali su i poznati svjetski zvaničnici i slavne ličnosti, uporedo sa izrazima gnušanja nad terorističkim napadom „zlih talibana koje pod hitno treba zbrisati sa lica zemlje“.

Prijem sa Holbrukom: Gore na slici: Ričard Holbruk u začelju,
Malala sa ocem (desno) i mnogobrojni članovi CIA-e
i pakistanske vojske i obavještajne službe

To što je na kontu istog videa ubijeno hiljade ljudi, više nije bilo briga mas medije niti zaštitnike ljudskih prava na Zapadu, bilo je važno da talibani i njihova ideologija uspostave Šerijata budu uništeni. Od tada (2009. godine) pakistanski talibani su se opet uspjeli pregrupisati i već predstavljaju prijetnju po interese Vašingtona, izvodeći smrtonosne napade na pakistansku vojsku, koju izdašno finansira Pentagon (ovu činjenicu ne kriju ni Pentagon a niti Pakistanska vojska). Stoga, potrebno je pokrenuti masivan napad na pakistanske talibane i ponovo ih „naučiti lekciji“, a u tom cilju treba iscenirati događaj koji će duboko potresti pakistansku naciju i ubjediti svijet o nužnoj potrebi za novom ofanzivom protiv talibana.

Napad na malu Malalau je upravo postigao isti efekat kao i video o bičevanju žene u Svatu. Pakistanskoj vojsci i CIA-i su odrešene ruke i mogu krenuti u još jedan nemilordan obračun protiv „talibanskih zvijeri“ koji uspostavljaju Šerijat, obračun u kojem će biti ubijeno na desetine, ako ne i stotine Malala, ali ih niko neće spomenuti, jer te Malale nisu sjedele zajedno sa Ričardom Holbrukom i agentima CIA-e, niti im je Obama idol.

Za Put vjernika: Ebu Abdul-Haqq

Napomena: Vaše radove možete slati putem kontakt forme.

Nove objave

Islamske teme

Islamske teme

Nema poruka za prikaz